Vilket sökalternativ passar mig?

Sök skidresa
Skidort och datum är bestämt (ungefär i alla fall), och ni vill ha alla alternativ. Använd i så fall vår skidresesök. Ni får alla tillgängliga boende, flyg och paketresor i en och samma sökning.
Paketresor
Paketresa är det som gäller och ni vet ungefär var och när ni vill åka. Bland våra paketresor kan ni filtrera och välja resor från alla Sveriges största skidresearrangörer.
Skidreseagenten
Ni är väldigt flexibla både vad gäller skidort och datum, ni vill bara hitta en så bra och prisvärd skidresa som möjligt. Skidreseagenten låter er välja upp till 5 skidorter och några olika datum och gör 100-tals sökningar åt er.
Lågpriskalendern
Paketresa ska det vara, datum och skidort är flexibelt, ni vill bara hitta en så bra deal som möjligt. Använd vår lågpriskalender för paketresor för en snabb överblick när de billigaste paketresorna finns tillgängliga.
Fler alternativ
Har ni bokat er skidresa? Då bör ni även fundera om ni behöver något av detta:Ni kan även se alla våra bokningsalternativ här.

Offpistpärlor i Alperna

För många inbitna skidfantaster är offpiståkningen den ultimata formen av alpin njutning. Att susa fram i orörd pudersnö kan vara en upplevelse med närmast religiösa förtecken. För att upplevelsen ska bli total krävs emellertid rätt förutsättningar. På skidorterna nedan är förutsättningar garanterat inte ett problem.

1. Chamonix

Ingen lista över skidresor på temat offpist är komplett utan franska Chamonix. Här finns offpiståkning som slår det mesta. Chamonix är också en självklar favorit bland många av världens främsta utförsproffs. Flera av offpistnedfarterna i Chamonix är riktigt extrema. En del består av är nästintill lodräta glaciärväggar och bergsidor. Utmaningar som helst bör lämnas åt de som har extrem utförsåkning till yrket. Lyckligtvis finns även av backar vi vanliga dödliga klarar av.

2. Montafon

Skidresor till Montafon i österrikiska Voralberg är en riktig klassiker bland skandinaviska offpistälskare. Pudersnö faller rikligt över området och du når lätt flera ansedda offpistbackar via ett effektivt och modernt liftsystem. Det är enkelt att ta sig till närliggande skidanläggningar om snön skulle vara bättre där. Den lokala bussen går relativt ofta. Om skoltyskan räcker för att tyda vädernyheterna kan du lätt tima perfekt babysnö i nedfarter några mil bort. Ett fiffigt alternativ för alla som vill vara först på pudret men inte har råd att hyra helikopter.

3. Davos

Davos, på senare år känt för politiska toppmöten, är den perfekta skidorten för offpiståkare som inte vill kompromissa. Skidåkningen är fantastisk. Davos nedfarter räcker mer än väl för proffsen i alpina världscupen som rullar in i staden med jämna mellanrum. De som skyr preparerade nedfarter får också sitt lystmäte i Davos. Offpist-området är så stort att det knappt ryms på kartan. Att pricka av alla nedfarter här är en omöjlighet om du har några som helst förpliktelser att se om på hemmaplan. Flitiga åkare hinner knappt en bråkdel under en vanlig tolvdagars-charter.

4. St. Anton

Omtalad festmetropol i lyxklassen med stor andel svenska besökare. St. Anton har mycket av allt. Läget i den intagande Arlberg-dalen möjliggör storslagen offpist-åkning. Egentligen borde all offpiståkning börja och sluta med St. Anton. Förutsättningarna finns onekligen. Österrikarna satsar dock av tradition på pistade nedfarter. Men brist på häftig åk utanför de preparerade nedfarterna råder definitivt inte.

5. Lech/Zurs

Det mest som sägs om St. Anton kan också tillämpas på Lech-Zurs som ligger på andra sidan Arlberg-dalen. Ortsnamnen Lech och Zurs, det är noga räknat två sammanhängande områden, är ett frekvent inslag i offpistarvokabulär. Inte sällan hörs de tätt inpå begrepp som "grymt åk", "världsklass" och "offpistmecka".

6. Zermatt

Zermatt är ett något av ett semesterparadis som lockar familjer och åkare på alla nivåer. Men här finns också goda möjligheter till extrem åkning, inte minst offpiståkning. Skidanläggningen ligger trots allt kring maffiga bergsmassivet Matterhorn, Europa näst högsta berg med några av de värsta branterna. Zermatt är också snösäkert året runt.

Bubblare: Niseko, Japan

Skidresor till japanska Niseko har blivit mäkta populärt på senare år. Inte minst bland offpist-älskare . Backarna är storslagna och trängseln obefintlig. Tack vare den torra bergsluften har Niseko alltid supertorr pudersnö. Världens bästa pudersnö enligt somliga.