Vilket sökalternativ passar mig?

Skidresor
skidresa är det som gäller och ni vet ungefär var och när ni vill åka. Bland våra skidresor kan ni filtrera och välja resor från alla Sveriges största skidresearrangörer.
Sök flyg & hotell
Skidort och datum är bestämt (ungefär i alla fall), och ni vill ha alla alternativ. Använd i så fall vår skidresesök. Ni får alla tillgängliga boende, flyg och skidresor i en och samma sökning.
Skidreseagenten
Ni är väldigt flexibla både vad gäller skidort och datum, ni vill bara hitta en så bra och prisvärd skidresa som möjligt. Skidreseagenten låter er välja upp till 5 skidorter och några olika datum och gör 100-tals sökningar åt er.
Lågpriskalendern
Skidresa ska det vara, datum och skidort är flexibelt, ni vill bara hitta en så bra deal som möjligt. Använd vår lågpriskalender för skidresor för en snabb överblick när de billigaste skidresorna finns tillgängliga.
Fler alternativ
Har ni bokat er skidresa? Då bör ni även fundera om ni behöver något av detta:Ni kan även se alla våra bokningsalternativ här.

Niseko, Japan

En av de mest kända områdena i världen bland puderfantaster är NisekoHokkaido i norra Japan. De iskalla vindarna från Sibirien drar in mot Japan och är fyllda med snö. En vinter innebär vanligtvis 15 meter pudersnö och snödjupet kan vara uppemot fem meter. Hit kommer skid- och snowboardåkare från hela världen. Naturligtvis åker många japaner skidor här, men annars är det mycket australiensare. Vid en jämförelse mellan japansk och australiensisk snö är vattenhalten 6 procent i den japanska och 50 procent i den australiensiska. Det förklarar nog en del. För att få åka på riktig torr, fin snö är januari och februari bästa perioden för ett besök.

Niseko består av flera skidområden

Själva skidområdet i Niseko består av fem mindre områden där Hirafu, Annapuri och Hagashiyama är de mest kända. Systemet har 38 liftar, 61 pister och är väl sammankopplat. Även om pisterna är fantastiska är det dock inte för dem som man reser hit, utan för det som finns utanför dem ...

Från Hirafu blickar du ut över Mt Yotei, en vulkan som är täckt av snö. Det är ett underbart landskap, vitt som den vitaste vintersaga. Eftersom det snöar så mycket är det dock inte så solsäkert, men de dagar som det är soligt är oförglömliga. En läcker detalj med skidåkning i Niseko är att liftarna är öppna 12 timmar om dagen. På kvällen slås strålkastarna på och du åker i en ljuskägla omgiven av mörker. Extra läckert om du åker lite utanför pisten genom skogen.

Skidresa och kulturell njutning i ett

En skidresa till Japan är så mycket mer än bara skidåkning. Du åker inte hit för den vilda afterskin eller för att äta ostfondue, utan för skidåkningen och kulturen. Den japanska arkitekturen gör sig påmind var du än är, likväl som det japanska köket. Japansk mat är så mycket mer än sushi och det finns mycket gott och fräscht att välja på. Prisnivån är lite lägre än motsvarande i Sverige.

Äventyr dygnet runt

När skidåkningen är slut för dagen, eller kanske som en vilostund mellan eftermiddags- och kvällsskidåkningen finns det varma källor, så kallade onsen, att besöka. De ligger inbäddade i skog och snö och det är otroligt mysigt att sjunka ned i det varma vattnet med en kall öl i handen. Det finns både enskilda onsen för tjejer och killar eller blandade. Innan du hoppar ned i det varma vattnet måste du tvätta dig efter konstens alla regler. Tänk på att det inte är tillåtet att bada i badkläder så att du inte får en kulturell chock.

Vill du ha lite äventyr utomhus finns det snöskotrar att hyra, isklättring, snöskovandring och många långa mil med längdspår. Oddsen att du får en lugn eller tråkig stund på ditt besök i Niseko är mycket låga.

Hur bokar jag min resa till Niseko?

Det finns många olika boendealternativ att välja på, från fina hotell till enklare bergshyttor. Det är inte så dyrt som man kan tro, eftersom Japan är känt som ett förhållandevis dyrt land. För en femhundring går det att hitta ett fint dubbelrum för två.

Niseko ligger ungefär två och en halv timme från Sapporo. Det går sedan transferbuss till Niseko, samt ett tåg till Kucchan där du kan byta till buss.

Japan är ett modernt land och du kan enkelt komplettera utrustningen om du glömt något hemma. Det finns givetvis skidor och snowboards att hyra och om du vill gå i skidskola går det också bra. Guider finns att tillgå för offpiståkning.

Hotell & boende i Niseko

Hos oss hittar ni totalt 243 hotell, lägenheter och stugor/hus i Niseko.
94 boenden
Pris/natt från: 1136 kr
10 boenden
Pris/natt från: 285 kr
33 boenden
Pris/natt från: 311 kr
58 boenden
Pris/natt från: 607 kr
36 boenden
Pris/natt från: 848 kr
12 boenden
Pris/natt från: 1370 kr
Andra sökalternativ:
Skidreseagenten
Om du är flexibel med datumen och kanske vill lägga till andra skidorter
Lågpriskalendern
Se enkelt i en kalender vilka dagar de billigaste resorna finns

Vi arrangerar skidresor till Niseko

Active Ski Travel