Vilket sökalternativ passar mig?

Skidresor
skidresa är det som gäller och ni vet ungefär var och när ni vill åka. Bland våra skidresor kan ni filtrera och välja resor från alla Sveriges största skidresearrangörer.
Lågpriskalendern
Skidresa ska det vara, datum och skidort är flexibelt, ni vill bara hitta en så bra deal som möjligt. Använd vår lågpriskalender för skidresor för en snabb överblick när de billigaste skidresorna finns tillgängliga.
Sök flyg & hotell
Skidort och datum är bestämt (ungefär i alla fall), och ni vill ha alla alternativ. Använd i så fall vår skidresesök. Ni får alla tillgängliga boende, flyg och skidresor i en och samma sökning.
Skidreseagenten
Ni är väldigt flexibla både vad gäller skidort och datum, ni vill bara hitta en så bra och prisvärd skidresa som möjligt. Skidreseagenten låter er välja upp till 5 skidorter och några olika datum och gör 100-tals sökningar åt er.
Fler alternativ
Har ni bokat er skidresa? Då bör ni även fundera om ni behöver något av detta:Ni kan även se alla våra bokningsalternativ här.
Funderar ni på att testa skidåkningen i Mount Hotham? Även om resvägen till Mount Hotham är lång kan resan mycket väl vara värd besväret. Här nedanför hittar ni användbar information för er resa, bland annat väderinformation, relevant pistfakta och vilka andra skidorter som ligger närmast Mount Hotham. Skidsäsongen i Mount Hotham sträcker sig i regel från början av juni till slutet av september.

Mount Hotham är öppen för skidåkning just nu och backarna har för tillfället ett rapporterat snödjup på 45 centimeter. Just idag är 71% av liftarna och 43% av backarna öppna.

I Mount Hotham hittar ni 14 liftar med en liftkapacitet på 26800 personer/timme. Det finns 30 kilometer preparerade pister totalt, fördelat på 6 kilometer blåa pister, 12 kilometer röda pister och för de mer erfarna skidåkarna, 12 kilometer svarta pister. Högsta punkten i skidsystemet ligger på 1845 meter, vilket ger en fallhöjd på 395 meter. Den längsta pisten som finns i Mount Hotham är 2.5 kilometer.

Om ni inte har fått nog av skidåkning efter en dag i backen så kan ni fortsätta att åka även när solen gått ner då det finns möjlighet till nattskidåkning i Mount Hotham. För snowboardåkare eller de mer äventyrliga skidåkarna finns här även tillgång till funpark, samt en halfpipe-anläggning.

Finns det familjemedlemmer eller andra som är med på skidresan som inte är intresserade av att åka snowboard eller skidor i backarna kan man istället ägna sig åt längdskidåkning då det finns 35 kilometer spår för längskidåkning.

Skidorter i närheten av Mount Hotham

Skidorter nära Mount Hotham är bland annat Falls Creek (16 kilometers avstånd), Mount Buffalo (40 kilometers avstånd) och Mount Buller (64 kilometers avstånd).

Restauranger

Det finns 10 restauranger i Mount Hotham och 10 olika typer av kök, varav de mest populära är Australiensiskt, Bar och Pub.

Hotell & boenden

Hos oss hittar ni totalt 117 hotell, lägenheter och stugor/hus i Mount Hotham.
114 boenden
Pris/natt från:
2628 kr
Ett boende
Pris/natt från:
Okänt
2 boenden
Pris/natt från:
1348 kr