Vilket sökalternativ passar mig?

Skidresor
skidresa är det som gäller och ni vet ungefär var och när ni vill åka. Bland våra skidresor kan ni filtrera och välja resor från alla Sveriges största skidresearrangörer.
Lågpriskalendern
Skidresa ska det vara, datum och skidort är flexibelt, ni vill bara hitta en så bra deal som möjligt. Använd vår lågpriskalender för skidresor för en snabb överblick när de billigaste skidresorna finns tillgängliga.
Sök flyg & hotell
Skidort och datum är bestämt (ungefär i alla fall), och ni vill ha alla alternativ. Använd i så fall vår skidresesök. Ni får alla tillgängliga boende, flyg och skidresor i en och samma sökning.
Skidreseagenten
Ni är väldigt flexibla både vad gäller skidort och datum, ni vill bara hitta en så bra och prisvärd skidresa som möjligt. Skidreseagenten låter er välja upp till 5 skidorter och några olika datum och gör 100-tals sökningar åt er.
Fler alternativ
Har ni bokat er skidresa? Då bör ni även fundera om ni behöver något av detta:Ni kan även se alla våra bokningsalternativ här.

Topp 6 mest miljövänliga skidorter

Bästa spartipsen när ni bokar en skidresaAvgassprutande liftsystem, tusentals bilburna skidentusiaster och miljöskadliga aktiviteter. Drar du också en djup suck när du tänker på den årliga skidresan? Det känns inte helt rätt i magen att åka iväg på en skidsemester när man är medveten om miljöförstörelsen. Men som tur är finns det faktiskt gott om miljövänliga alternativ idag. Vi listar topp 6 miljövänliga skidorter!

1. The Aspen Skiing Company, Colorado

Aspen är kanske en av världens mest kända skidorter. Den är främst känd för sina fantastiska backar och även för sin otroliga lyx. Men vad är det då som utmärker The Aspen Skiing Company? Skidorten var en av de tidigaste skidorterna som investerade i grön energi. Redan sedan 1997 började de sitt miljöarbete. Parken drivs idag till av 100 % vindkraft. Fordonen som gör spåren i snön drivs i sin tur av biodiesel.

2.Smuggler’s Notch Family Resort, Vermont

Nästa skidort på listan ligger också i Nordamerika. Smuggler’s Notch Family Resort hittar du på landets nordöstra sida och de erbjuder en grönare skidsemester för hela familjen. Här har man satsat stort på såväl djurskydd, grön energi, källsortering och vattenbesparing.

3.Kaprun, Österrike

En enastående vacker skidort med grönt tänk hittar du även här i Europa, mer exakt i Österrike. Kaprun har faktiskt landets första glaciärskidområde och är omgivet av några av Österrikes högsta bergstoppar. Här väntar skidåkning i världsklass, särskilt för dig som är miljömedveten. Parken var den första i landet att utses med ISO-certifiering för miljön och de har dessutom fått fem stjärnor när det kommer till just miljöarbetet. Alla liftsystem i parken drivs exempelvis av förnybar energi, bland annat solenergi. Därtill planteras träd på miljövänliga sätt i parken.

4.Chamonix, Frankrike

Chamonix är en välbesökt skidort i Frankrike, en plats som lockar alla typer av snöälskare. Här finns fantastiskt bra backar för såväl skidåkare som snowboardentusiaster. Redan 2010 startade skidorten sin alldeles egna klimat- och energibesparingsplan med ambitionen om att sänka koldioxidutsläppen i parken med 20 % till år 2020. För att genomföra planen har man bland annat planerat för bättre kollektivtrafik. Chamonix har sedan de utfört förändringarna belönats med utmärkelsen Flocon Verts gröna snöstjärna, en utmärkelse som endast två andra skidorter fått.

5.Saas-Fee, Schweiz

Den kanske mest miljövänliga skidorten i världen hittar vi i Schweiz, närmare bestämt i Saas-Fee. Denna omtyckta skidort är en av de grönaste i världen och mycket tack vare sitt "bilförbud". Skidorten är alltså helt bilfri, något som har en mycket positiv inverkan på miljön. Dessutom har man gjort stora investeringar när det kommer till partikelfilter för vedeldad uppvärmning. Tack vare dessa filter är man på god väg att bli den första dammfria alpbyn i Europa.

6.Ruka och Pyhä-Luosto, Finland

Dessa två skidorter var faktiskt de allra första som skrev under EU:s energieffektivitetsavtal år 2008. Sedan dess har de gjort mycket för att bli gröna skidorter. Bland annat har de börjat övervaka energikonsumtionen av skidliftar, snöanläggningar och olika uppvärmningssystem. En vanlig miljöbov inom skidanläggningar är snömaskinerna men hos Ruka och Pyhä-Luosto har man istället börjat arbeta på ett annat sätt - med snöstaket. Istället för att skapa konstsnö fångar man upp snömassor och bevarar dessa. Snön flyttas sedan till backarna.