Vilket sökalternativ passar mig?

Sök skidresa
Skidort och datum är bestämt (ungefär i alla fall), och ni vill ha alla alternativ. Använd i så fall vår skidresesök. Ni får alla tillgängliga boende, flyg och paketresor i en och samma sökning.
Paketresor
Paketresa är det som gäller och ni vet ungefär var och när ni vill åka. Bland våra paketresor kan ni filtrera och välja resor från alla Sveriges största skidresearrangörer.
Skidreseagenten
Ni är väldigt flexibla både vad gäller skidort och datum, ni vill bara hitta en så bra och prisvärd skidresa som möjligt. Skidreseagenten låter er välja upp till 5 skidorter och några olika datum och gör 100-tals sökningar åt er.
Lågpriskalendern
Paketresa ska det vara, datum och skidort är flexibelt, ni vill bara hitta en så bra deal som möjligt. Använd vår lågpriskalender för paketresor för en snabb överblick när de billigaste paketresorna finns tillgängliga.
Fler alternativ
Har ni bokat er skidresa? Då bör ni även fundera om ni behöver något av detta:Ni kan även se alla våra bokningsalternativ här.

Boka buss till fjällen och Alperna

Det går utmärkt att resa på skidsemester med buss, oavsett om du ska resa inom Sverige till någon skidort i fjällen eller till Alperna. Att resa med buss är enkelt, billigt och avkopplande då du slipper köra själv. Bussar har rejäla lastutrymmen och oftast är det inga problem att få med sig hela utrustningen på resan och i regel ingår det i priset.

Det finns många bussbolag att välja mellan och vi listar de kändaste här nedanför. Det kan ofta finnas mindre bussbolag som har specialresor vissa datum också så det kan vara värt att kolla runt lite. Även om de flesta linjer startar från de större städerna gör de ofta många stopp på vägen så det kan vara värt att kolla upp var det är lämpligast för er att hoppa på bussen efter vägen.

Årebussen - direktbuss till Åre

Som namnet antyder så har Årebussen bussresor direkt till skidorten Åre under vintertid. Årebussen har både ordinarie avgångar för alla men kan även anordna egna bussturer för privata grupper. För de ordinarie resorna åker man rutten Stockholm - Uppsala - Gävle - Sundsvall - Östersund - Järpen - Undersåker - Åre Björnen - Åre Station - Åre Fjällby - Tegefjäll - Duved.

Till Årebussens hemsida

Fjällexpressen - bussresor till Sälen, Idre, Orsa och Vallåsen

Bekväma och lyxiga bussar som tar dig direkt till din skidort från Stockholm, Göteborg, Malmö, Köpenhamn och flera andra orter. Fjällexpressen har resor till Sälen (inklusive stopp i Hundfjället, Kläppen, Lindvallen, Stöten, Tandådalen), Idre, Orsa Grönklitt (endast från Stockholm) och Vallåsen (endast från Malmö).

Boka din bussresa hos Fjällexpressen

Åk buss till Kittelfjäll med Active Ski

Vill ni åka till skidorten Kittelfjäll anordnar skidresearrangören Active Ski skidresor med buss med lyxiga bussar från Stockholm under sen vinter, tidig vår.

Till Kittelfjäll med Active Ski

Boka en egen buss

Om ni är en större grupp skidåkare som vill åka till svenska fjällen kan ni boka en egen buss (även minibussar). Genom tjänsten bokabuss.nu kan ni skicka in offertförfrågningar för att hyra en buss för en resa.

Till bokabuss.nu hemsida

Fler bussbolag

Bussbolag samarbetar mycket med varandra och säljer ofta varandras avgångar så ofta hittar ni samma resor på olika bussbolags sajter. Några som kan vara värda att kolla in som inte är listade ovan (men som förmodligen vars avgångar är täckta av bussbolagen ovan) är Mohlins Bussar (före detta Härjedalingen och MasExpressen).

Ska du resa till alperna med buss?

När man berättar att man ska åka buss till alperna tror många att man är galen. Men det är faktiskt riktigt trevligt! Du stiger ombord på hemorten och är framme inom något dygn, lite beroende på var du bor och vart du ska. Sträcka på benen får du bland annat på färjorna på vägen samt vid nattstopp. På nattstoppet möblerar man om i bussen så att sätena blir till sängar. Du sover bekvämt ombord på bussen, ungefär som i en kupé på ett tåg, och vaknar utvilad.

Bussarna håller nästan alltid hög klass och har givetvis toalett, TV, DVD-spelare, kök och andra bekvämligheter. Förare och reseledare underhåller gärna med tävlingar och annat. Du kommer förmodligen träffa många trevliga medresenärer att åka skidor med på köpet!

Ni kan söka bussresor till Alperna här hos alla stora skidresearrangörer, där hittar ni paketresor, enbart bussresor och även sista minuten resor (när det är aktuellt). Det finns även mindre skidresearrangörer som anordnar både anordnade och privata specialresor, ni hittar fler skidresearranggörer här.