Sök och boka

Boka buss

Det går utmärkt att resa på skidsemester med buss, oavsett om du ska resa inom Sverige eller till alperna. Att resa med buss är enkelt, billigt och avkopplande, då du slipper köra själv.

Ska du resa till fjällen med buss?

Om du ska resa till svenska fjällen, eller resa på en dagstur till Romme, Kungsberget, Bjursås eller Säfsen, finns det många bussbolag att välja bland. Vi på skidresa-till.com föreslår att du söker och bokar din bussresa direkt hos:

Fjällexpressen
Bekväma och lyxiga bussar som tar dig direkt till din skidort från Stockholm, Göteborg, Malmö, Köpenhamn och flera andra orter. De trafikerar Sälen, Idre, Branäs, Funäsdalen och Orsa Grönklitt

Skistar
Skistar erbjuder busstransport till och från sina anläggningar i Sälen, Åre och Vemdalen

Säfflebussen
Hos Säfflebussen hittar du mer än resor till och från Säffle. Det finns även linjer som Stockholm-Sälen.

Årebussen
Billigt och bra alternativ för dig som ska till Åre. Moderna bussar som kör Stockholm-Åre torsdagar och söndagar. Perfekt för weekendresan!

Kittelfjäll
Om du vill resa till Kittelfjäll går det att resa bekvämt med sovbuss. Sök och boka hos Active Ski.

Ska du resa till alperna med buss?

När man berättar att man ska åka buss till alperna tror många att man är galen. Men det är faktiskt riktigt trevligt! Du stiger ombord på hemorten och är framme inom något dygn, lite beroende på var du bor och vart du ska. Sträcka på benen får du bland annat på färjorna på vägen samt vid nattstopp. På nattstoppet möblerar man om i bussen så att sätena blir till sängar. Du sover bekvämt ombord på bussen, ungefär som i en kupé på ett tåg, och vaknar utvilad. Bussarna håller hög klass och har givetvis toalett, tv, dvd-spelare, kök och andra bekvämligheter. Förare och reseledare underhåller gärna med tävlingar och annat. Du kommer förmodligen träffa många trevliga medresenärer att åka skidor med på köpet!

Du kan även ta kontakt med skidresearrangörer, de säljer ofta stolar till bra pris, särskilt som sista-minuten-platser. Ni hittar paketresor från alla större skidresearrangörer här och sista minuten erbjudanden här. Fler skidresearrangörer hittar ni här.