Vilket sökalternativ passar mig?

Sök skidresa
Skidort och datum är bestämt (ungefär i alla fall), och ni vill ha alla alternativ. Använd i så fall vår skidresesök. Ni får alla tillgängliga boende, flyg och paketresor i en och samma sökning.
Paketresor
Paketresa är det som gäller och ni vet ungefär var och när ni vill åka. Bland våra paketresor kan ni filtrera och välja resor från alla Sveriges största skidresearrangörer.
Skidreseagenten
Ni är väldigt flexibla både vad gäller skidort och datum, ni vill bara hitta en så bra och prisvärd skidresa som möjligt. Skidreseagenten låter er välja upp till 5 skidorter och några olika datum och gör 100-tals sökningar åt er.
Lågpriskalendern
Paketresa ska det vara, datum och skidort är flexibelt, ni vill bara hitta en så bra deal som möjligt. Använd vår lågpriskalender för paketresor för en snabb överblick när de billigaste paketresorna finns tillgängliga.
Fler alternativ
Har ni bokat er skidresa? Då bör ni även fundera om ni behöver något av detta:Ni kan även se alla våra bokningsalternativ här.
Boka i Sälen

Sälen, Sverige

Sälen är Sveriges största skidområde, spritt över flera olika delar: Kläppen, Lindvallen, Högfjället, Tandådalen, Hundfjället och Stöten.

Det finns mängder av backar som passar alla i familjen, höga fjäll för den som vill gå på tur och snögaranti för den som funderar på när snön tänker falla i år. Sälen passar lika bra för en kortweekend som för en veckas vintersemester. Och ett besök i Sälen är verkligen något som alltid sitter bra!

Sälen - sex områden att besöka

Varje område i Sälen har sin unika karaktär och alla är väl värda ett besök. Områdena följer fjällryggarna och ligger på rad. När du anländer till Sälenfjällen passerar du snart Sälen by, en mysig liten ort med all service du kan tänkas behöva under din vistelse. Här finns även systembolag, apotek, bageri och mängder av butiker.

Kläppen är Sälens solsida. Det finns många långa, mjuka backar som passar både barn och vuxen, mysiga stugor och restauranger och flera längdspår.

Lindvallen är ett familjeparadis med många gröna och blå backar samt en del röda. Här hittar ni den kända snögubben som byggs upp på toppen av fjället så snart snön fallit. Sälens mest åkta backe, Gustavsbacken, täcks tidigt med snö. Om natursnö skulle saknas täcks den snabbt med hjälp av snökanoner.

Högfjället är en riktig Sälenklassiker med centrum kring Högis, Högfjällshotellet. Det är "här det händer" under vinterhalvåret. Många artister besöker Högis för uppträdanden, från tidig till sen säsong.

I Tandådalen och Hundfjället finner du, förutom barn- och familjeområden, de brantare backarna. Här är det ofta fullt ös och mycket aktiviteter. För den som är en duktig åkare är detta ett område man gärna besöker. Tandådalen har en stor dreampark med mängder av hopp och coola halfpipes för den som åker twintips eller snowboard. Ända felet är att dagarna går för snabbt!

Stöten, som ligger längst bort i Sälenfjällen, passar också vana åkare. Här hittar du den högsta fallhöjden i Sälen. Härifrån är det nära till norska gränsen och Trysil, om man vill komma en kortsväng utomlands eller göra ett besök i de norska pisterna.

Alla destinationerna har rabatterade liftkort för barn samt skidskolor. Knattar som har hjälm på sig åker till och med gratis. Många har också speciella barnområden som snögubbeland och trollskog och alla har aktiviteter som skidtävlingar, pulkarace och annat skoj. Speciellt Hundfjället har en riktigt härlig trollskog.

Afterski och utomhusaktiviteter

Vill du hitta på något roligt efter skidåkningen är afterskin i Sälen riktigt het. Varje område har sitt barhäng som måste besökas. Det är alltid full fart i Sälen!

Är man sugen på en utomhusakvitetet är det spännande med hundspann, skotersafari eller en tur på fjället. Även den som normalt sett står på nerför backarna måste prova på ett gå på tur. Känslan av att staka sig fram längs en led med fjäll i sikte åt alla håll, gnistrande snökristaller och frisk kyla bitande i kinderna har fått ett minne som sitter i länge. Lederna är tydligt markerade och flera av dem har våffelstugor på vägen där man kan slappna av i solen med lite fika eller lunch.

Det finns mängder av ställen att hyra skidutrustning på, allt från slalomskidor/carving till snowboards, telemark och turskidor. Tänk på att det är mycket billigare att åka iväg till en butik som inte ligger inom själva skidområdet, t ex nere på Sälen by.

Vill man hålla sig inomhus finns det bio, bowling, bad och allt annat som sätter guldkant på semestern.

Boka din skidresa till Sälen

Det finns flera sätt att boka den perfekta skidresan till Sälen.

Stuga i Sälen

Om ni ska vara borta en vecka är det oftast bäst och billigast att hyra en egen stuga. Dessa finns att hyra privat eller genom arrangörer. Privata stugor kan även förmedlas via arrangörer. Ofta finns annonser för privata stugor i tidningar eller på annonsiter, t.ex. Blocket. Dessa stugor är ofta mycket fina och har all utrustning man kan tänkas behöva. Det är vanligt med bastu i de lite större stugorna, mysigt efter en kall dag i backen!

Vandrarhem i Sälen

Det finns även ett vandrarhem som drivs av STF i Sälenfjällen och det finns flera olika möjligheter till hotellrum, från lyxigaste lodge till privatrum.

En vecka i Sälen behöver inte bli alltför dyr om ni bokar i god tid. Det kan även vara förmånligt att gå samman flera par eller familjer och dela på ett lite större boende. Räkna med ungefär en tusenlapp per person och vecka, lite mer om det är högsäsong som nyår eller sportlov.

Resa till Sälen

Sälen ligger centralt i Dalarna, bara 39 mil från Stockholm och 45 mil från Göteborg. Det är Sveriges sydligaste fjällområde men faktiskt ändå ett av de snösäkraste! Det är enkelt att packa in skidor, pjäxor och all packning och resa i egen bil.

Det går även utmärkt att ta tåget till Mora eller Malung och sedan byta till anslutningsbuss sista biten. Bekvämt och praktiskt, särskilt under veckor när det är mycket trafik på vägarna. Buss är också praktiskt. De stannar på alla stora anläggningar så att du slipper gå med packningen. Prova t.ex. Fjällexpressen.

Hotell & boende i Sälen

Hos oss hittar ni totalt 37 hotell, lägenheter och stugor/hus i Sälen.
33 boenden
Pris/natt från: 700 kr
4 boenden
Pris/natt från: 1450 kr
Andra sökalternativ:
Skidreseagenten
Om du är flexibel med datumen och kanske vill lägga till andra skidorter
Lågpriskalendern
Se enkelt i en kalender vilka dagar de billigaste resorna finns