Vilket sökalternativ passar mig?

Sök skidresa
Skidort och datum är bestämt (ungefär i alla fall), och ni vill ha alla alternativ. Använd i så fall vår skidresesök. Ni får alla tillgängliga boende, flyg och paketresor i en och samma sökning.
Paketresor
Paketresa är det som gäller och ni vet ungefär var och när ni vill åka. Bland våra paketresor kan ni filtrera och välja resor från alla Sveriges största skidresearrangörer.
Skidreseagenten
Ni är väldigt flexibla både vad gäller skidort och datum, ni vill bara hitta en så bra och prisvärd skidresa som möjligt. Skidreseagenten låter er välja upp till 5 skidorter och några olika datum och gör 100-tals sökningar åt er.
Lågpriskalendern
Paketresa ska det vara, datum och skidort är flexibelt, ni vill bara hitta en så bra deal som möjligt. Använd vår lågpriskalender för paketresor för en snabb överblick när de billigaste paketresorna finns tillgängliga.
Fler alternativ
Har ni bokat er skidresa? Då bör ni även fundera om ni behöver något av detta:Ni kan även se alla våra bokningsalternativ här.
Boka i Kittelfjäll

Kittelfjäll, Sverige

Kittelfjäll i Sverige, offpistparadis för kompisgänget och snöparadis för äventyrliga barnfamiljer. Kittelfjäll ligger mitt i Lappland och är en liten by med drygt hundra invånare och ett brett skidsystem.

Hit reser du främst för att njuta av offpiståkning. Totalt finns 42 pister, varav 37 är offpist! Offpiståkningen passar alla, från oerfarna till avancerade åkare. Kittelfjäll är en unik skidort och det är svårt att jämföra den med någon annan. Säkert är att den som besökt orten gärna återvänder. Så länge du inte är total nybörjare kommer du att älska Kittelfjäll!

Heliski/Helikopterskidåkning i Kittelfjäll

Kittelfjäll är känt för sin utmärkta heliski och för att hålla mycket låga priser, även med europeiska mått. Det finns dessutom nästintill obegränsat med terräng att utforska. Det är oftast mycket gott snötäcke och lössnö som räcker till alla besökare. Kittelfjäll är en av de orter i Skandinavien som har mest lössnö, till stor del på grund av det geografiska läget. Snön är också förhållandevis torr. Eftersom kapaciteten i både transport till orten, boende och liftar är begränsad så är det aldrig överbefolkat på berget.

Aktiviteter i Kittelfjäll

Här finns många spännande aktiviteter att göra om du vill vila från skidsystemet en dag eller två. De mest upplevelserika är förstås utomhus. Heliski är den mest äventyrliga för många. Vill du hålla dig på land rekommenderas skotertur, isklättring, ridning, tur på snöskor eller Isfiske. Det finns även härliga längdspår att ge sig ut i. Vill du hålla dig inomhus kan du hyra bastu och relaxavdelning med bubbelpool eller få en massage på hotellet. Tänk på att Kittelfjäll är en liten ort. Fokus ligger på skidåkningen och utomhusupplevelser.

Boende i Kittelfjäll

Det finns begränsat med boende i området. Kärnan utgörs av Hotell Kittelfjäll, byggt redan 1957. Det erbjuder många olika boendealternativ, från "Vandrarhemsboende" till stugor och enklare rum hotell rum, med eller utan halv-/helpension.

Hotell Granen i närbelägna Henriksfjäll ca 3 km från Kittelfjäll är också ett trevligt ställe. Med sina sex rum är det småskaligt, genuint och mysigt. De har även tre stugor till uthyrning.

Resa till Kittelfjäll

Det finns bara en väg till Kittelfjäll, men ändå många resesätt.

Med buss

Bokas genom Active Ski och kallas naturligtvis "Kittelexpressen". Går vanligtvis från Stockholm på torsdagskvällar för weekendresor och på lördagar för veckolånga resor. Du sover gott ombord! Nattetid förvandlas bussen till en sovbuss, ungefär som en tågkupé.
Boka din bussresa direkt hos Active Ski

Med bil

Det är långt till Kittelfjäll. Från Stockholm är det ca 83 mil och en restid på ca 9 till 10 timmar. Ska du stanna länge eller besöka släktingar på vägen är det kanske ett alternativ. Med barn i bilen är det för långt.

Med tåg

Ta tåget till Östersund och byt till buss. Jobbig och lång resväg.

Hotell & boende i Kittelfjäll

Hos oss hittar ni totalt 2 hotell, lägenheter och stugor/hus i Kittelfjäll.
Ett boende
Pris/natt från: Okänt
Ett boende
Pris/natt från: Okänt

Vi arrangerar skidresor till Kittelfjäll

Active Ski Travel