Sökalternativ

Idre, Sverige

Idre, barnfamiljernas paradis nummer 1 i de svenska fjällen. Idre ligger mitt i Dalarna och inom köravstånd från både Stockholm, Göteborg och Skåneregionen. Backarna är breda, mjuka och i både lä och solläge. Det finns garanterat backar som passar alla i familjen, även om merparten av dem riktas mot barnen och nybörjare till medelgoda åkare.

Barnfamiljernas paradis

Till Idre reser gärna barnfamiljerna med lite yngre barn, upp till mellanstadieåldern ungefär. Det finns mängder av barnbackar samt ett par rullband. De flesta pisterna ligger samlade runt samma utgångspunkt, så familjen kan ses vid liften även om man åker olika svåra backar.
Pulkabacke finns också. Barnen håller gärna till i området Askeland, så ett boende i närheten kan vara en fördel. Skidskola finns givetvis!

Aktiviteter för barnen finns det gott om även utanför backarna. De flesta familjer besöker Sporthallen under sitt besök. Här inne finns äventyrsbad med en stor pool och en relaxavdelning. Det finns även ett särskilt badområden för barnen med vattenrutschkanor, en grotta och valen Moby Dick.

41 pister och 32 liftar

I Idre Fjäll hittar du 41 nedfarter, med en majoritet i det lättare registret. Av de 41 backarna är 16 gröna. Det finns dock även härlig fallhöjd för den som är mer avancerad åkare.

Aktiviteter för vuxna

Det är inte bara barnens behov som tillgodoses, utan det finns mycket att göra även för oss vuxna.

Ett annat alternativ till att bada i Sporthallen är utomhustunna med bastu - mycket mysigt! På Pernilla Wiberg Hotell finner du även en lyxig relaxavdelning med ångbastu oh kallbad, med utsikt över fjällvärlden.

Andra förslag är en skotertur, lite massage för trötta muskler, en omgång bowling eller varför inte en ridtur i vinterlandskapet.

Idre är också perfekt för den som tycker om att åka längd- eller turskidor. Det finns både preparerade längdspår och rösade leder på fjället.

Ett antal fjäll i närheten erbjuder även på vissa offpistmöjligheter dig som tycker om toppturer.

Boende i Idre Fjäll

De flesta som åker till Idre väljer att bo i stuga eller en lägenhet. Det finns ett antal olika områden, som Idre by, Centrum, Askebyn, Söderbyn, Västbyn och Fjällbyn. De flesta boendealternativ ligger nära till backarna (i många fall kan du åka skidor ända till dörren).
Sök stuga/lägenhet i Idre direkt hos Idre Fjäll.

Det finns även ett lyxigare hotell "Pernilla Wiberg Hotell" för den som vill ha extra guldkant på semestern.

Resa till Idre

För de flesta är det praktiskt att resa med egen bil till Idre. Lätt att packa in hela familjen och köra från dörr till dörr. Från Stockholm är det ca 46 mil, från Göteborg 58 mil och från Malmö 87 mil.

Buss till Idre är också ett alternativ. Bokas t.ex. hos Fjällexpressen.

Hotell & boende i Idre

Hos oss hittar ni totalt 14 hotell, lägenheter och stugor/hus i Idre.
6 boendealternativ
Pris/natt från: 400 kr
8 boendealternativ
Pris/natt från: 355 kr

Vi arrangerar skidresor till Idre