Sökalternativ

Orsa Grönklitt, Sverige

Även om orten kallas Orsa Grönklitt kan det vara bra att veta att denna skidort är en av de mest snösäkra sådana i vårt avlånga land – alltså inte alltid så grön som det låter. På sommaren kan man dock få uppleva allt det gröna Orsa Grönklitt har att erbjuda. När det gäller skidresor med familjen kan man inte hitta ett mer perfekt ställe. Denna skidanläggning är en av de mest sydliga i Sverige och ligger inte längre än strax över 30 mil från Stockholm. Alltså behöver man inte ta sig så långt upp i landet om man bor i de södra delarna, vilket annars brukar vara nödvändigt när man ska ta sig till andra skidorter. Området är heller inte så stort vilket gör det enkelt och bekvämt att ta sig runt, dessutom klarar sig barnen oftast på egen hand när de är på skidsemester i Orsa Grönklitt.

Ett tryggt paradis

Många av de som en gång besökt Orsa Grönklitt väljer att återvända hit med jämna mellanrum. Beroende på vad man är ute efter på sin skidresa kan det vara bra att veta att Orsa Grönklitt ändå har något för alla. Även om skidanläggningen inte är den allra största finns det ändå många aktiviteter att prova på, och här kan man även njuta av underbar skidåkning både utför och längs med fjällen. I Orsa Grönklitt finns det inte mindre än 11 liftar och 22 nedfarter, och när man är uppe på toppen av berget Grönklitt har man en fantastisk utsikt att njuta av. Att stå där 561 meter över havet innebär att man ser långt över Orsasjön som ligger där 400 meter längre ner.

Föredrar man att åka längdskidor när man är på skidsemester måste man ge sig ut i de 60 kilometer långa spåren och njuta av perfekt preparerade längdskidåkningsspår i Orsa Grönklitt. Här kan man njuta av frisk luft och vacker natur och samtidigt skingra tankarna. Mycket mer uppfriskande än så blir det inte.

Att ta med barnen till Orsa Grönklitt passar alldeles utmärkt då denna skidort är extremt barnvänlig. Men även vuxna får många tillfällen att knyta nya kontakter, umgås och ha roligt.

Nära och bra

Att ta sig till Orsa Grönklitt är inte svårt. Skidområdet ligger endast 30 mil från Stockholm och man kan välja att ta både bil, buss eller tåg för att komma fram. Tycker man att det är snabbare och bekvämare att flyga när man ska på skidresa kan man även flyga till Borlänge/Falun och sedan ta sig därifrån den sista biten. Ett mer miljövänligt alternativ är att ta tåget till Mora som inte ligger mer än strax över 30 kilometer därifrån.

Är man några stycken som brukar åka på skidresor tillsammans kan det som bekant även löna sig att fylla bilen och köra till Orsa Grönklitt. Det finns även busslinjer som har många rutter i framför allt fjällen under vinterhalvåret, vilket kan vara bekvämt om man vill njuta av själva resan och bara slappna av.

Hotell & boende i Orsa Grönklitt

Hos oss hittar ni totalt 15 hotell, lägenheter och stugor/hus i Orsa Grönklitt.
9 boendealternativ
Pris/natt från: 774 kr
1 boendealternativ
Pris/natt från: Okänt
1 boendealternativ
Pris/natt från: Okänt
4 boendealternativ
Pris/natt från: 375 kr