Vilket sökalternativ passar mig?

Sök skidresa
Skidort och datum är bestämt (ungefär i alla fall), och ni vill ha alla alternativ. Använd i så fall vår skidresesök. Ni får alla tillgängliga boende, flyg och paketresor i en och samma sökning.
Paketresor
Paketresa är det som gäller och ni vet ungefär var och när ni vill åka. Bland våra paketresor kan ni filtrera och välja resor från alla Sveriges största skidresearrangörer.
Skidreseagenten
Ni är väldigt flexibla både vad gäller skidort och datum, ni vill bara hitta en så bra och prisvärd skidresa som möjligt. Skidreseagenten låter er välja upp till 5 skidorter och några olika datum och gör 100-tals sökningar åt er.
Lågpriskalendern
Paketresa ska det vara, datum och skidort är flexibelt, ni vill bara hitta en så bra deal som möjligt. Använd vår lågpriskalender för paketresor för en snabb överblick när de billigaste paketresorna finns tillgängliga.
Fler alternativ
Har ni bokat er skidresa? Då bör ni även fundera om ni behöver något av detta:Ni kan även se alla våra bokningsalternativ här.

Abruzzo

Karta över skidorter i Abruzzo

Det kanske låter överraskande, men mitt på den italienska halvön slår ett hjärta av snö, bland de högsta topparna i Apenninerna. Det är Abruzzo, en region som under vintermånaderna visar sina besökare en okonventionell sida, gjord av färger och stämningar, tradition och kultur, men också ett vitklätt landskap, där blicken vandrar så långt ögat kan se.

Det är just i Abruzzo, bland topparna Gran Sasso och Majella, bergmassiven Laga och Sirente-Velino, i oförstörda naturparker, som vi finner de största skidorterna i Apenninerna, med hundratals kilometer skidbackar. Täckta av ett tjockt lager snö som ofta varar långt in på våren.

400 km alpina skidbackar, 16 skidskolor, 21 skidorter och 115 liftar: ett fantastiskt universum för skidälskare! Välutrustade skidanläggningar utvecklas bland de otaliga små och välkomnande bergsbyarna. Här möter moderniteten hundraåring traditionen av smaker och ritualer i en helt unik kombination.

Den slående variationen av landskap och miljöer i Abruzzo möjliggör ett brett utbud av vintersporter. Allt från utförsåkning på de högsta topparna till längdskidåkning på platåerna, som Campo Imperatore, även känd som "lilla Tibet". Här utövas även de lite mer okonventionella vintersporterna som snowboard, hundsläde, vandring, snöskor och is-klättring, både för erfarna skidåkare och nybörjare, som kan ta lärdom av välutbildade instruktörer.

Skiddistriktet Alto Sangro bör nämnas, det är nämligen den största skidorten i centrala-södra Italien, inklusive Roccaraso, med dess eleganta butiker och idrottsanläggningar, och Rivisondoli, med sin gamla folkliga tradition kring julkrubban. Nevi skiddistrikt är också värt att nämna, som tillsammans med Campo Imperatore inkluderar Ovindoli och Campo Felice.

Fascinerande monument och borgar genomsyrade av historia ger vintersportandet en ny prägel. Såsom längdskidåkning i de gamla skogarna i Pescocostanzo, som erbjuder ett minnesvärt skådespel eller de fantastiska skidspåren på högplatån Campo Imperatore; vid sjön Campotosto, eller bland bokskogar i Chiarano dalen. Landskapet påminner om nordens mystik under den varma medelhavssolen.

Efter en dag i backen är det gott att komma in i värmen och smaka av det abruzziska köket, med alla dess läckra recept, som härrör från urgamla traditioner rotade i användningen av typiska lokala produkter, med omisskännliga smaker.

Oförstörda landskap, stark lokal identitet tillsammans med den ökända gästfriheten hos regionens invånare kombinerat med skidorternas modernitet, gör Abruzzo till den perfekta destinationen för en unik och oförglömlig vintersemester.

Ni kan läsa ännu mer om Abruzzo här på deras officiella hemsida.

Fakta/pistfakta Abruzzo

Europa
Kontinent
Italien
Land
115
Liftar
400 km
Kilometer pister