Vilket sökalternativ passar mig?

Skidresor
skidresa är det som gäller och ni vet ungefär var och när ni vill åka. Bland våra skidresor kan ni filtrera och välja resor från alla Sveriges största skidresearrangörer.
Lågpriskalendern
Skidresa ska det vara, datum och skidort är flexibelt, ni vill bara hitta en så bra deal som möjligt. Använd vår lågpriskalender för skidresor för en snabb överblick när de billigaste skidresorna finns tillgängliga.
Sök flyg & hotell
Skidort och datum är bestämt (ungefär i alla fall), och ni vill ha alla alternativ. Använd i så fall vår skidresesök. Ni får alla tillgängliga boende, flyg och skidresor i en och samma sökning.
Skidreseagenten
Ni är väldigt flexibla både vad gäller skidort och datum, ni vill bara hitta en så bra och prisvärd skidresa som möjligt. Skidreseagenten låter er välja upp till 5 skidorter och några olika datum och gör 100-tals sökningar åt er.
Fler alternativ
Har ni bokat er skidresa? Då bör ni även fundera om ni behöver något av detta:Ni kan även se alla våra bokningsalternativ här.

Sommarskidåkning

Bara för att det är sommar behöver man inte stoppa undan skidorna i källaren. Skidåkningen kan fortsätta året om!

Att åka skidor på sommaren är en häftig upplevelse som skiljer sig från den du har om vintern. Det är varmt och kallt samtidigt, du kan blicka ut över gröna dalar och den varma solen gassar dig i nacken. Helst vill du ta på dig badkläder men inser att det inte är så smart eller bekvämt.

Sommarskidåkning i Norden

I Sverige har Riksgränsen vårskidåkning, men annars så är inte Sverige stället du söker dig till. Prova istället att bege dig till Norge, där favoriten är Stryn.

En stor fördel att åka i Norge jämfört med att besöka skidorterna i Alperna är att liftarna har normala öppettider. I Alperna blir det så starkt solljus att många skidorter stänger redan vid lunchtid.

Sommarskidåkning i Alperna

Favoriterna för sommarskidåkning i Alperna är:

Tips för sommarskidåkning

  • Förvänta dig inte att sommarskidåkningen liknar den på vintern. Snön är ofta tung med högt vatteninnehåll och blir det alltför varmt kan det kännas som att åka i smör.
  • Se till att dina skidkläder är vattentäta och andas för att åkningen ska vara njutbar. Hjälmen känns som en plåga. Glöm inte solglasögon - solen är oerhört stark.
  • Kombinera med annan aktivitet. Det finns mängder av annat du kan göra i kombination med skidresan. Vandra, åk mountainbike eller paddla forskajak - det finns hur mycket som helst att göra i fjällen och i Alperna på sommaren!
  • Glöm inte solkrämen! Du hinner knappt reagera innan du bränner dig.