Sökalternativ

Stryn, Norge

Sommarskidåkning är för många synonymt med att besöka Stryn i Norge. Här har man ägnat sig åt skidåkning under sommaren sedan 1930-talet. Under 80- och 90-talet moderniserades Strynfjellets anläggning och är nu i tipptoppskick. Många tycker att skidåkningen sommartid i Stryn är helt överlägsen den i alperna. Bättre backar, bättre snö och vackrare omgivningar.

Skidorten är belägen på Tystigs glaciär på ca 1 600 meter över havet. De omliggande topparna är på ca 1 900 meter. Här finns i dag tre liftar och 8 pister, varav 1 blå, 1 svart och 6 röda. Det finns ett område för barn och nybörjare vid foten av berget, med en lift som byggdes 2007.

Aktiviteter i Stryn

Stryn är ingen stor skidresort och utbudet av aktiviteter är främst förenat med friluftsliv. Eftersom det är sommartid du reser hit, finns det en del att hitta på även för den som inte vill vara i skidbacken. Vandra i bergen, fiska, klättra eller snör på dig ett par snöskor och bege dig upp på fjället. I närområdet finner du även ett par nationalparker som är väl värda ett besök: Jostedalsbreen Nasjonalpark och Geiranger

Boende i Stryn

För "äkta skibums" är det camping som gäller. Närmast är Strynvatns Camping. Bara 20 minuter från Stryn hittar du även Folven Camping.

Vill du bo med tak över huvudet är det Videseter Hotel Stryn som gäller. Det ligger otroligt vackert beläget och lockar för ett besök även om du inte reser hit för att åka skidor.

Resa till Stryn

Stryn ligger i Nordfjord i västra Norge. Det är tyvärr inte helt enkelt att resa hit, enklast är att resa med bil. Om du inte reser med bil hemifrån, kan du flyga till Ålesund eller Sandane och sedan resa vidare med hyrbil längs vackra väg 258.

Hotell & boende i Stryn

Hos oss hittar ni totalt 33 hotell, lägenheter och stugor/hus i Stryn.
28 boendealternativ
Pris/natt från: 825 kr
1 boendealternativ
Pris/natt från: Okänt
2 boendealternativ
Pris/natt från: Okänt
2 boendealternativ
Pris/natt från: 1537 kr