Sökalternativ

Udda skidorter: Ben Lomond, Tasmanien - skidåkning på ett av världsarven

Det är få som kan skryta med att de har åkt skidor i Australien. Det låter lika galet som det egentligen är med tanke på det normala klimatet i landet. Men faktum är att söder om det varma och torra Australien ligger den lilla ön Tasmanien, även kallat Tas av lokalinvånarna. Det som gör ön så unik är att nästan hälften av ön räknas som en nationalpark och är med på UNESCO:s världsarvslista på grund av sin unika natur. Här hittar du stora och snöiga berg tillsammans med livliga och tätbevuxna skogar. Norr om Tasmanien ligger berget Ben Lomond i nationalparken med samma namn. Namnet härstammar från de skotska berget med samma namn. Ben Lomond, Tasmanien har använts för skidåkning enda sedan 1950-talet.

Vägen upp till Ben Lomond, Tasmanien är minst lika vacker och spännande som själva destinationen. Det så kallade "Jacobs Ladder" har använts som den officiella vägen upp till berget sedan 1963 och består av en mängd väldigt snäva svängar. Så länge man är försiktig är det absolut ingen fara att åka uppför berget, svängarna syns klart och tydligt. Många rekommenderar att åka just den här biten lite långsammare, inte bara på grund av svängarna utan även för att man ska få uppleva de otroliga vyerna ordentligt. En grundregel är att alltid ta med sig snökedjor och en fulltankad bil när man reser här. Tasmanierna är noga med säkerheten, både i skidorten och på vägen dit.

Åk till Ben Lomond, Tasmanien för att uppleva fantastisk natur

Även om man aldrig har åkt skidor förr är upplevelsen värd en egen resa. Det finns gott om duktiga instruktörer och till och med en skidskola att använda sig av för att lära sig grunderna. För den som inte har med egen utrustning går det alldeles utmärkt att hyra skidor när man väl är framme på Ben Lomond, Tasmanien.

Skidorten är relativt liten, speciellt om man jämför med de enorma skidkomplexen i Alperna. Det finns endast sju liftar att utnyttja på Ben Lomond, Tasmanien, vilket räcker gott och väl. Här pågår skidsäsongen från juli till slutet av september. Många tasmanier och australiensare vallfärdar hit under dessa månader för att få uppleva det kalla klimatet. För landets invånare är Ben Lomond, Tasmanien en kall och uppfriskande oas i ett annars torrt och varmt land. Skippa stränderna för en dag och njut av snön istället.

Kommentarer

Inga kommentarer för detta inlägg. Lägg till kommentar
Namn
Email (valfritt, visas ej)
Hemsida (valfritt)
Kommentar