Sökalternativ

Nordamerika

I Nordamerika (Kanada och USA) finns ett otroligt utbud av skidåkning. Hit reser skid- och snowboardåkare från hela världen av flera orsaker. En av de största är den härliga snökvaliteten. Få andra ställen kan erbjuda lika fin pudersnö som skidorterna i de västra delarna av USA samt i Kanada. På många ställen ligger medelnederbörden per år på dryga 13 meter och vissa orter har 30 skiddagar med nyfallen pudersnö. Snön är lätt och fluffig tack vare det låga vatteninnehållet. Det gör också att det inte bildas den is i backarna som vi är vana vid hemifrån.

Passa på att upptäcka något nytt och besök skidorterna i Nordamerika nu när dollarn står lågt. Det är riktigt prisvärt och alperna och svenska fjällen är förhållandevis dyrt i jämförelse. Det blir dessutom en semesterresa som blir mer minnesvärd och det är lätt att kombinera med ett par dagar i en storstad som New York eller Chicago.

Populära skidorter i Nordamerika


Sök och boka flygbiljetter till USA och Kanada. Boka i god tid och du kan finna en resa för under 4 000 kronor!
Sök och boka flyg

I USA är det mycket praktiskt med en hyrbil, eftersom de allmänna kommunikationerna inte alltid är så bra. Du kan boka till skidställ, GPS, barnstol och snökedjor. Hyrbilarna vi rekommenderar är genom Holiday Autos, där det finns prisgaranti! Om du skulle hitta en billigare bil står de för mellanskillnaden.
Sök och boka hyrbil

Länder med skidåkning i Nordamerika