Vilket sökalternativ passar mig?

Skidresor
skidresa är det som gäller och ni vet ungefär var och när ni vill åka. Bland våra skidresor kan ni filtrera och välja resor från alla Sveriges största skidresearrangörer.
Lågpriskalendern
Skidresa ska det vara, datum och skidort är flexibelt, ni vill bara hitta en så bra deal som möjligt. Använd vår lågpriskalender för skidresor för en snabb överblick när de billigaste skidresorna finns tillgängliga.
Sök flyg & hotell
Skidort och datum är bestämt (ungefär i alla fall), och ni vill ha alla alternativ. Använd i så fall vår skidresesök. Ni får alla tillgängliga boende, flyg och skidresor i en och samma sökning.
Skidreseagenten
Ni är väldigt flexibla både vad gäller skidort och datum, ni vill bara hitta en så bra och prisvärd skidresa som möjligt. Skidreseagenten låter er välja upp till 5 skidorter och några olika datum och gör 100-tals sökningar åt er.
Fler alternativ
Har ni bokat er skidresa? Då bör ni även fundera om ni behöver något av detta:Ni kan även se alla våra bokningsalternativ här.

FAQ - vanliga frågor om Courchevel

Här finner ni några av de vanligaste frågorna, och svar på dessa, som folk brukar ha om Courchevel när det gäller till resan dit, skidåkningen, saker att göra, boende etc.

Hur många byar består Courchevel av?

Courchevel består av totalt fyra byar (eller fem om du vill räkna med La Tania), var och en med sin egen unika charm och karaktär. Dessa byar kallas gemensamt för "Courchevel-dalen" (Vallée de Courchevel) och benämns ofta med sin höjd över havet. De fyra byarna, från lägsta till högsta höjd, är:

  • Courchevel Le Praz (på 1 300 meter) - En charmig by med en traditionell alpin atmosfär, känd för sina backhoppningsanläggningar och historiska charm.
  • Courchevel Village (på 1 550 meter) - Även känd som Courchevel 1550, erbjuder lugnare och mer avslappnad miljö, vilket gör den idealisk för familjer.
  • Courchevel Moriond (på 1 650 meter) - Tidigare känd som Courchevel 1650, den här byn är ett livligt nav med olika affärer, restauranger och afterski-alternativ.
  • Courchevel (på 1 850 meter) - Ofta kallad Courchevel 1850, är den mest kända och exklusiva byn, känd för sina lyxiga boenden, märkesbutiker och exklusiva restauranger.

Förutom de fyra byarna ovan finns också La Tania (på 1 400 meter), som ofta anses vara en skidort på egen hand men ibland benämns som en del av Courchevel. Det ligger mellan Courchevel och Meribel och är en pittoresk och gångvänlig by omgiven av tallskogar.

Dessa byar utgör tillsammans skidorten Courchevel och erbjuder en rad olika boendealternativ, skidbackar och aktiviteter för att tillgodose olika intressen och önskemål.

Kan jag flyga till Courchevel Altiport?

Ja, du kan flyga till Courchevel Altiport (IATA: CVF), som är en höghöjdsflygplats som ligger i skidorten Courchevel i de franska alperna, men det går dock inga reguljära kommersiella flyg hit. Flygplatsen används främst för chartrade plan och privatflyg.

Courchevel Altiport är känt för sin korta landningsbana och utmanande landningsförhållanden, vilket gör det till en unik och spännande upplevelse att flyga dit. Observera dock följande viktiga punkter:

  • Småflygplan: Courchevel Altiport är designad för små flygplan, inklusive helikoptrar och lätta privatplan. Större kommersiella jetplan kan inte landa här.
  • Pilotkrav: Om du är en licensierad pilot kan du ha möjlighet att flyga till Courchevel Altiport. Det är dock viktigt att ha lämplig utbildning och erfarenhet för att navigera under de utmanande landningsförhållandena.
  • Chartertjänster: Flera flygbolag erbjuder charterflyg och helikoptertjänster till Courchevel Altiport. Dessa tjänster ger ett exklusivt och naturskönt, men mindre billigt, sätt att komma till skidorten.
  • Väderberoende: På grund av flygplatsens höga höjd och bergiga omgivningar kan väderförhållandena påverka flygningen avsevärt. Landningar och starter är beroende av väderlämplighet.
  • Expertvägledning: Om du planerar att flyga till Courchevel Altiport, rekommenderas det att du rådgör med erfarna flygproffs, inklusive piloter och charterbolag, som är bekanta med flygplatsens utmaningar.

Att flyga till Courchevel Altiport erbjuder en spektakulär vy över Alperna. Men på grund av den här flygplatsens specialiserade karaktär är det viktigt att noggrant undersöka och planera ditt flyg i förväg.

Vad är transfertiden från Genèves flygplats till Courchevel?

Transfertiden mellan Genèves flygplats och Courchevel är normalt 2,5 till 3,5 timmar, och det vanligaste och lämpligaste transferalternativet är med bil, shuttle eller privat transfer.

Vilka är de bästa skidbackarna för avancerade skidåkare i Courchevel?

Courchevel erbjuder utmanande backar som lockar avancerade skidåkare vid bergstoppen Saulire, samt pisten Grand Couloir, som utgår från Saulire.

Vilka är de bästa utsiktsplatserna i Courchevel?

Natursköna utsiktspunkter som Col de la Loze och Saulire erbjuder fantastisk panoramautsikt över de omgivande bergen.

Vad kostar ett liftkort i Courchevel?

Ett lifkort i Courchevel för en dags skidåkning är 75 EUR (846 kr) för en vuxen. För barn är priset något lägre, 60 EUR (676 kr).

Har Courchevel några butiker som hyr ut skidor?

Hos oss hittar du 11 butiker som hyr ut skidor i Courchevel, se alla butikerna här. Tänk att det är bästa att boka er skidhyra online innan ni åker då de flesta butiker har onlinerabatter.

Vi arrangerar skidresor till Courchevel

SnowTrex