Vilket sökalternativ passar mig?

Sök skidresa
Skidort och datum är bestämt (ungefär i alla fall), och ni vill ha alla alternativ. Använd i så fall vår skidresesök. Ni får alla tillgängliga boende, flyg och paketresor i en och samma sökning.
Paketresor
Paketresa är det som gäller och ni vet ungefär var och när ni vill åka. Bland våra paketresor kan ni filtrera och välja resor från alla Sveriges största skidresearrangörer.
Skidreseagenten
Ni är väldigt flexibla både vad gäller skidort och datum, ni vill bara hitta en så bra och prisvärd skidresa som möjligt. Skidreseagenten låter er välja upp till 5 skidorter och några olika datum och gör 100-tals sökningar åt er.
Lågpriskalendern
Paketresa ska det vara, datum och skidort är flexibelt, ni vill bara hitta en så bra deal som möjligt. Använd vår lågpriskalender för paketresor för en snabb överblick när de billigaste paketresorna finns tillgängliga.
Fler alternativ
Har ni bokat er skidresa? Då bör ni även fundera om ni behöver något av detta:Ni kan även se alla våra bokningsalternativ här.

Banff, Alberta, Kanada

Har du inte tidigare testat att åka på skidsemester till Kanada är det på tiden att göra det nu. Destinationen för dig är Banff i Alberta, Kanada, och här finns allt du kan önska av en skidresa, eftersom det är ett skidområde i världsklass.

Banff är belägen vid Kanadas äldsta nationalpark, Banff National Park och har en fantastisk omgivning. Här har du dessutom tillgång till 274 backar att svischa ner för och Banff tillhör de skidorter som har den längsta skidsäsongen i Nordamerika, från mitten av november till sent in i maj.

Missa heller inte filmvisningen som går av stapel i t ex Stockholm varje höst: Banff Mountain Festival med massor av häftiga filmer inom skidåkning och klättring! Här kan du verkligen ladda inför vinterns kommande äventyr!

Skidåkning och boende

I Banff finns det många olika sätt att bo på, helt beroende på vad du är ute efter på din skidsemester. Du kan inkvartera dig på hotell, i en stuga, på ett hostell, på ett Bed and Breakfast eller på camping, välj det som passar dig bäst!

När det kommer till skidåkningen kommer du inte heller att bli besviken då det finns något för alla här. Allt från lätta backar till några av världens mest extrema utmaningar. Samtidigt har du en helt underbar utsikt att njuta av medan du åker nerför backarna. Dessutom är det i Banff du hittar den fluffigaste, torraste pudersnön som finns. Din skidresa hit kan helt enkelt inte misslyckas.

Övriga aktiviteter

Utöver skidåkning är det ju roligt om skidresor innehåller något mer, något lite extra. I Banff kan du till exempel åka med släde som dras antingen efter en häst eller hundar, ge dig ut på en snöskotur eller köra snöskoter. Du kan även åka skridskor eller kälke, eller kanske prova på att pimpla och fånga dagens middag.

Vill du ta det lite lugnt kan du strosa runt på de charmiga gatorna i byn, gå in på museum och gallerier för att sedan avnjuta en god middag på någon utav byns restauranger. Banff erbjuder även ett livligt nattliv för den festsugne personen. I Banff finns det något för alla!

Att ta sig till Banff i Kanada

Skidresor som går till Kanada och i detta fall Banff måste inte nödvändigtvis bli mer omständiga än att åka på vilken annan skidsemester som helst. Det enda givna är ju att det tar något längre tid bara. Självfallet måste du ta flyget om du åker till Banff från Sverige. Då är det till flygplatsen Calgary International Airport du ska ta dig till. Du kan åka från alla de större flygplatserna som nås från Sverige och det finns många olika flygbolag som tar dig till Calgary International Airport. Troligtvis kommer du dock att få minst en mellanlanding innan du är framme.

Från flygplatsen tar det drygt två timmar att komma fram till Banff.

Hotell & boende i Banff

Hos oss hittar ni totalt 55 hotell, lägenheter och stugor/hus i Banff.
23 boendealternativ
Pris/natt från: 251 kr
1 boendealternativ
Pris/natt från: Okänt
22 boendealternativ
Pris/natt från: 414 kr
7 boendealternativ
Pris/natt från: 982 kr
2 boendealternativ
Pris/natt från: 1643 kr
Andra sökalternativ:
Skidreseagenten
Om du är flexibel med datumen och kanske vill lägga till andra skidorter
Lågpriskalendern
Se enkelt i en kalender vilka dagar de billigaste resorna finns