Vilket sökalternativ passar mig?

Skidresor
skidresa är det som gäller och ni vet ungefär var och när ni vill åka. Bland våra skidresor kan ni filtrera och välja resor från alla Sveriges största skidresearrangörer.
Lågpriskalendern
Skidresa ska det vara, datum och skidort är flexibelt, ni vill bara hitta en så bra deal som möjligt. Använd vår lågpriskalender för skidresor för en snabb överblick när de billigaste skidresorna finns tillgängliga.
Sök flyg & hotell
Skidort och datum är bestämt (ungefär i alla fall), och ni vill ha alla alternativ. Använd i så fall vår skidresesök. Ni får alla tillgängliga boende, flyg och skidresor i en och samma sökning.
Skidreseagenten
Ni är väldigt flexibla både vad gäller skidort och datum, ni vill bara hitta en så bra och prisvärd skidresa som möjligt. Skidreseagenten låter er välja upp till 5 skidorter och några olika datum och gör 100-tals sökningar åt er.
Fler alternativ
Har ni bokat er skidresa? Då bör ni även fundera om ni behöver något av detta:Ni kan även se alla våra bokningsalternativ här.
Intresserade av en skidresa till Valle Nevado? Här finns bland annat information som pistfakta, väderförhållanden och karta. Om ni vill resa på skidsemester till Valle Nevado från Sverige är flyg det enda alternativet då Valle Nevado ligger utanför Europa. Skidsäsongen i Valle Nevado sträcker sig i regel från mitten av juni till slutet av oktober.

Skidåkningen i Valle Nevado är just nu öppen och det nuvarande snödjupet i backarna är 145 centimeter. Just idag är 70% av liftarna och 90% av backarna öppna.

Valle Nevado har pister på totalt 40 kilometer, varav 4 kilometer är blåa enkla pister, 14 kilometer röda och lite mer utmanande backar, samt 21 kilometer svarta och mer svåråkta pister. Här finns 17 liftar, med en totalkapacitet på 20205 personer/timme. Högsta punkten i skidsystemet ligger på 3670 meter, vilket ger en fallhöjd på 810 meter. För snowboardåkare eller de mer äventyrliga skidåkarna finns här även tillgång till funpark, samt en halfpipe-anläggning.

Finns det familjemedlemmer eller andra som är med på skidresan som inte är intresserade av att åka snowboard eller skidor i backarna kan man istället ägna sig åt längdskidåkning då det finns 5 kilometer spår för längskidåkning.

Närmaste skidorter till Valle Nevado

Inte långt från Valle Nevado ligger skidorten El Colorado, avståndet är endast 5 kilometer. Andra skidorter som ligger nära är Portillo (56 kilometer) och Los Penitentes (67 kilometer).

Restauranger

Det finns 3 restauranger i Valle Nevado och 3 olika typer av kök, varav de mest populära är Diner, Fast Food och Franskt.

Relaterade länkar