Sökalternativ

Telluride, Colorado, USA

Telluride är orten för dig som vill uppleva de brantaste topparna i Colorado. Topparna som omger orten är på nära 4 000 meter, så det finns goda möjligheter till lite äventyr! Här finns dock skidåkning för både nybörjare och mer avancerade åkare.

Telluride är lite av en "doldis" bland oss svenskar, men det är en mycket välkänd och glamorös skiresort i USA. Det är den hetaste av det heta just nu och "The Place" för skidresor. Telluride är sammanvuxet med Mountain Village, vilket är bra att ha i åtanke när man bokar boende. Mountain Village är den nya delen av Telluride och började byggas på 1990-talet.

En gång i tiden var Telluride känt som en guldgrävarstad. För ett trettiotal år sedan var staden praktiskt taget öde och husen nästintill gratis. Sedan upptäckte ett gäng skibums orten och fem svarta pister med kraftig lutning etablerades. Sedan flyttade en entreprenör hit och såg möjligheter, anlitade en känd fransman för att designa en skidort och expansionen inleddes. Skibums har inte längre råd att vara här - det är en av USA:s dyraste skidorter och ett liftkort ligger på ca 100 USD per dag. Skidåkningen är dock riktigt bra! Men räkna med att din skidsemester kommer att kosta.

Flera kändisar, som t ex Tom Cruise, har fritidshus här, så du vet aldrig vem du stöter på i liftkön.

Skidåkning i Telluride

Totalt finns här över 100 pister, där de allra flesta är blåa-röda-svarta. Fallhöjden är kring 1 400 meter. Totalt finns 16 liftar: 2 snabbkabiner, 7 fyrstolsliftar, 2 trestolsliftar, 2 tvåstolsliftar, 2 släpliftar och en rullmatta. Högst upp på berget finns mängder av fina toppar med fin fallhöjd, längre ned i dalen åker du härlig skogsskidåkning. Området expanderar fortfarande och breder numera ut sig över närmare tio kvadratkilometer.

Telluride är dessutom riktigt snösäkert med en årsnederbörd som snittar på nästan 8 meter.

Resa till Telluride

Telluride ligger i Colorado.

Res hit genom att flyga till t ex Denver eller Salt Lake City. Räkna med en körtid på nära 7 timmar från dessa båda städer.

Det går även att flyga till ett par mer regionala flygplatser: Telluride Regional Airport (TEX), Montrose Regional Airport (MTJ) och Grand Junction - Walker Field Airport (GJT). Dessa har god trafik från flera stora städer över hela USA.

Om du vill riktigt platsa in kommer du med eget jetplan och landar direkt i Tellurida - USA:s högst belägna flygplats.

En route från Denver passerar man nära Aspen, så det kan vara en god idé att kombinera ett besök under resan. Även Steamboat och Vail ligger i närheten.

Hyr utrustning i Telluride

I samarbete med Skiset så erbjuder vi bokning av skidutrustning i Telluride. Bokar ni online via Skiset kan ni spara upp till 50% jämfört med om ni hyr på plats, dessutom sparar ni 5% extra om ni bokar via oss istället för direkt hos Skiset.

Boka skidutrustningen online i Telluride här

Hotell & boende i Telluride

Hos oss hittar ni totalt 322 hotell, lägenheter och stugor/hus i Telluride.
301 boendealternativ
Pris/natt från: 1654 kr
5 boendealternativ
Pris/natt från: 1619 kr
13 boendealternativ
Pris/natt från: 1791 kr
3 boendealternativ
Pris/natt från: 8604 kr
Andra sökalternativ:
Skidreseagenten
Om du är flexibel med datumen och kanske vill lägga till andra skidorter
Lågpriskalendern
Se enkelt i en kalender vilka dagar de billigaste resorna finns

Vi arrangerar skidresor till Telluride