Sökalternativ

Soldeu, Andorra

Skidåkning i Soldeu

Om du vill vara säkert på att få en lyckad skidresa är det definitivt värt att kolla in vad Soldeu har att erbjuda. Denna skidort som ligger i Andorras östra delar har allt man kan önska sig. Förutom att vara en del av det stora skidområdet Grand Valira i Pyrenéerna, vilket innebär att man kan utnyttja ännu fler backar, har byn i sig själv hur mycket som helst att erbjuda. Oavsett om man är nybörjare eller expert finns det massor av bra nedfarter som passar ens nivå perfekt.

Känner du för ett riktigt äventyr kan du till och med åka upp till bergstopparna med helikopter för att sedan ta dig ned i den orörda snön. Spenderar man sin skidsemester i Soldeu men aldrig tidigare stått på ett par skidor är detta inget problem då det finns många bra skidskolor med engelsktalande lärare på orten.

Upplev äventyr i Soldeu!

Även om det mesta kretsar kring skid- och brädåkning under vinterhalvåret i Soldeu finns det många andra saker att hitta på. Något värt att prova är att köra en typ av snöskoter som kallas Skidoo i pisterna under kvällstid. Gruppaktiviteter som dessa gör att man får uppleva något alldeles extra. Även om man talar om just skidsemester i Soldeu finns det ju så mycket annat man kan hitta på förutom att åka skidor. I Soldeu kan man till exempel även ägna sig åt skridskoåkning och även ge sig ut på äventyr med hundsläde. Det anordnas även en hel del tävlingar i de olika snöparker som finns.

När man ägnat dagen åt att svischa nerför några av de 110 pisterna kan det kanske vara dags att besöka en after-ski eller någon av alla de restauranger som Soldeu har att erbjuda. Här finns både mysiga restauranger med god mat, schyssta barer och ett bra nattliv, vilket innebär att det finns något för alla. Det är inte konstigt att det är så många som väljer att spendera sin skidsemester i Soldeu varje år. Här kan man njuta fullt ut dygnet runt.

Att ta sig till Soldeu

Att ta sig till Soldeu gör man lättast med flyg till någon av de större städerna som ligger närmast, det vill säga Barcelona på den spanska sidan eller Toulouse på den franska. Flyg till dessa städer går direkt från både Stockholm och Köpenhamn. Det går även direktflyg från Göteborg.

Perpignan är också ett alternativ när man ska på skidsemester i Soldeu. Hit är dock utbudet av flyg mer begränsat. Väl framme med flyget är det buss eller bil som gäller för att ta sig ända fram till skidorten. Från Barcelona och Toulouse tar det cirka tre timmar att komma fram. Väl på plats kan man välja att antingen bo på vanligt hotell, i lägenhet eller på den camping som är öppen året runt.

Skidområden Soldeu är del av

Soldeu ingår i skidområdet Grandvalira tillsammans med 3 andra skidorter.

Hyr utrustning i Soldeu

I samarbete med Skiset så erbjuder vi bokning av skidutrustning i Soldeu. Bokar ni online via Skiset kan ni spara upp till 50% jämfört med om ni hyr på plats, dessutom sparar ni 5% extra om ni bokar via oss istället för direkt hos Skiset.

Boka skidutrustningen online i Soldeu här

Hotell & boende i Soldeu

Hos oss hittar ni totalt 300 hotell, lägenheter och stugor/hus i Soldeu.
205 boendealternativ
Pris/natt från: 332 kr
11 boendealternativ
Pris/natt från: Okänt
6 boendealternativ
Pris/natt från: 703 kr
48 boendealternativ
Pris/natt från: 402 kr
27 boendealternativ
Pris/natt från: 487 kr
3 boendealternativ
Pris/natt från: 1558 kr
Andra sökalternativ:
Skidreseagenten
Om du är flexibel med datumen och kanske vill lägga till andra skidorter
Lågpriskalendern
Se enkelt i en kalender vilka dagar de billigaste resorna finns

Vi arrangerar skidresor till Soldeu