Sökalternativ

Covidregler och restriktioner i alpländerna just nu

Vi ger här en bild av hur inresekrav och restriktioner i samband med covid ser ut i skidorterna i alpländerna just nu, för er som planerar eller vill åka på en skidresa till Alperna innan vintersäsongen tar slut.

Enkelt sammanfattat kan man säga att uppfyller och följer ni allt detta så ska ni inte har några problem att åka någonstans på skidsemester i Alperna trots diverse covid-restriktioner:

  • Var fullt vaccinerad (3 doser eller två doser och max 6 månader sedan sista dosen)
  • Bär munskydd när ni är inomhus
Vidare så bör man så klart uppdatera sig vid ankomst till hotellet om eventuella lokala restriktioner.

OBS! Alla inresekrav och restriktioner nedan är inte skrivna i sten, de kan ändras med tiden men de ger en bild av situationen just nu.

Inresekrav och restriktioner i Österrike

För att få resa in i Österrike krävs Covidbevis.

För att problemfritt åka på skidor i Österrike krävs att man uppfyller deras så kallade "3G krav", läs mer om allt detta här. Mask ska även bäras inomhus på t ex restauranger och caféer.

Den 5 mars så beräknar man att lyfta alla restriktioner så för er som vill åka på en restriktionfri skidsemester i Österrike bör ni åka 5 mars eller efter det.

Inresekrav och restriktioner i Italien

För att resa in i Italien måste ett "EU:s Digital Passenger Locator Form (dPLF)" fyllas i innan inresa. Vidare kräva att ni kan visa upp ett giltigt europeiskt covid-certifikat.

För att kunna få tillgång till skidliftar, restauranger och caféer krävs så kallat "Förstärkt Green Pass/Super Green Pass", läs mer om det här. Man är även skyldig att bära munskydd inomhus.

Inresekrav och restriktioner i Frankrike

För att resa in till Frankrike behövs inga tester för fullt vaccinerade. Fullt vaccinerad i Frankrike innebär att om du är över 18 år krävs tre doser, eller 2 doser med andra dosen tagen inom 9 månader. För icke vaccinerade och alla barn som är över 12 år och inte är vaccinerade så krävs ett negativt PCR test (max 72 timmar gammalt) eller negativt antigentest (max 48 timmar gammalt). Det fungerar även med ett bevis för att man haft covid är frisk, minst 11 dagar gammalt och högst 6 månader gammalt.

För att gå köpa ett liftkort krävs vaccinbevis, eller "pass vaccinal". Detsamma gäller vid besök på restaurang, spa och caféer. Observera att här gäller inga PCR eller antigen tester, bara full vaccination (se ovan) gäller.

Läs mer om de nationella restriktionerna här

Inresekrav och restriktioner i Schweiz

Till Schweiz kan ni resa utan några vaccinationsbevis eller covid tester. Ni behöver heller inte något Green Pass, vaccinationsbevis eller dylikt för att åka skidor eller gå på restaurang eller spa. Dock så måste munskydd bäras bland annat i skidliftar samt kollektivtrafik.

Vid frågor om covid och restriktioner kan man alltid vända sig till Federal Office of Public Health för information.

Hitta er skidresa till Alperna idag

Vill ni boka en skidresa till Alperna så hittar ni alla paketresor till Alperna här, eller om ni föredrar att boka flyg och/eller boende själva så söker ni det här.

Kommentarer

Inga kommentarer för detta inlägg. Lägg till kommentar
Namn
Email (valfritt, visas ej)
Hemsida (valfritt)
Kommentar