Sökalternativ

Vilket sökalternativ passar mig?

Skidort och datum är bestämt (ungefär i alla fall), och ni vill ha alla alternativ. Använd i så fall vår skidresesök. Ni får alla tillgängliga boende, flyg och paketresor i en och samma sökning.
Paketresa är det som gäller och ni vet ungefär var och när ni vill åka. Bland våra paketresor kan ni filtrera och välja resor från alla Sveriges största skidresearrangörer.
Ni är väldigt flexibla både vad gäller skidort och datum, ni vill bara hitta en så bra och prisvärd skidresa som möjligt. Skidreseagenten låter er välja upp till 5 skidorter och några olika datum och gör 100-tals sökningar åt er.
Paketresa ska det vara, datum och skidort är flexibelt, ni vill bara hitta en så bra deal som möjligt. Använd vår lågpriskalender för paketresor för en snabb överblick när de billigaste paketresorna finns tillgängliga.

Polen

Om du bestämmer dig för en skidresa till Polen har du något spännande att se fram emot! De polska bergen och skidorterna kanske kvalitets- och utbudsmässigt inte kan jämföras med alperna, men du får så mycket annat istället! Billigt är det också! En skidsemester i Polen innebär en kulturell upplevelse, nya maträtter att upptäcka och ett gästvänligt mottagande.

Skidturismen till Polen har ökat kraftigt de senaste åren och skidorterna har utvecklats snabbt. Stora renoveringar och moderniseringar har genomförts i liftsystem och flygplatstransfers och boendealternativ har anpassats för att möta kraven hos internationella turister. Du behöver heller generellt sett inte oroa dig för bristande säkerhet.

Det är däremot fortfarande prisvärt och i vissa fall riktigt billigt med en skidresa till Polen, då liftkort, transfer, boende och mat håller lägre priser än i många andra länder. Du kan kosta på dig afterski och middag på restaurang varje dag utan att bli ruinerad. För att inte tala om den goda och billiga ölen.

De polska skidorterna ligger i södra Polen. Du flyger till Krakow eller Katowice och har sedan ett par timmars transfertid, beroende på vart du ska. Zakopane är den internationellt mest kända polska skidorten. Här finns backar för både nybörjare, medelgoda och mer avancerade åkare. Zakopane ingår i ett skidområde som totalt sett är trevligt att upptäcka.

En annan skidort, nära Zakopane, är Bialka Tatrzanska, lite lugnare och lite färre utländska turister, men likväl bra skidåkning. Här finns tre huvudområden: Kotelnica, Bania och Kaniowka.
Ytterligare ett förslag är Krynicka som ligger i sydöstra Polen. Här finns flera backar för mer avancerade åkare.

Observera att ingen av skidsystemen är speciellt stora. De passar utmärkt för en långhelg – eller varför inte besöka två olika områden under din skidresa till Polen? Om du reser med familjen kan det vara bra att känna till att det i Polen förekommer åldersgräns för att få åka i vissa backar.

Största skidorterna

Flest liftar i Polen

Zieleniec 29 liftar
Zakopane 20 liftar
Szczyrk 13 liftar
Szklarska Poreba 7 liftar

Flest pister i Polen

Zakopane 16 pister
Szklarska Poreba 7 pister

Högsta skidorterna

Högsta fallhöjden i Polen

Zakopane 929 meter
Szczyrk 733 meter
Szklarska Poreba 654 meter
Zieleniec 214 meter

Högsta pisterna i Polen

Zakopane 1987 meter
Szklarska Poreba 1361 meter
Szczyrk 1257 meter
Zieleniec 1025 meter