Vilket sökalternativ passar mig?

Skidresor
skidresa är det som gäller och ni vet ungefär var och när ni vill åka. Bland våra skidresor kan ni filtrera och välja resor från alla Sveriges största skidresearrangörer.
Lågpriskalendern
Skidresa ska det vara, datum och skidort är flexibelt, ni vill bara hitta en så bra deal som möjligt. Använd vår lågpriskalender för skidresor för en snabb överblick när de billigaste skidresorna finns tillgängliga.
Sök flyg & hotell
Skidort och datum är bestämt (ungefär i alla fall), och ni vill ha alla alternativ. Använd i så fall vår skidresesök. Ni får alla tillgängliga boende, flyg och skidresor i en och samma sökning.
Skidreseagenten
Ni är väldigt flexibla både vad gäller skidort och datum, ni vill bara hitta en så bra och prisvärd skidresa som möjligt. Skidreseagenten låter er välja upp till 5 skidorter och några olika datum och gör 100-tals sökningar åt er.
Fler alternativ
Har ni bokat er skidresa? Då bör ni även fundera om ni behöver något av detta:Ni kan även se alla våra bokningsalternativ här.

Alpina VM 2015 i Vail och Beaver Creek i USA

Alpina världsmästerskapen 2015 i Vail och Beaver Creek har dragit igång och hålls mellan 2-15 februari 2015. Här finner ni en kort intriduktion till dess fantastiska amerikanska skidorter.

Några av världens vackraste skidorter ligger i Vail och Beaver Creek, USA. Gömt ute i vildmarken erbjuds fantastisk skidåkning, orterna har nämligen 149 varierande pister och 17 liftar. Fjällets högsta pist ligger på 3488 meters höjd så för den adrenalinsökande skidåkaren är det perfekt. Vail och Beaver Creek, USA ligger i staten Colorado och naturen här är häpnadsväckande. Omgiven av Rocky Mountains inger Vail och Beaver Creek, USA en magisk och sagolik atmosfär. Det är därför inte konstigt att man valt att hålla Alpina VM 2015 i just Vail och Beaver Creek, USA.

Eftersom både Beaver Creek och Vail är två förstklassiga skidorter har man tilldelat Alpina VM till USA. Under tävlingen deltar eliten inom skidåkning i flera skidsporter, exempelvis störtlopp, slalom, storslalom och super-G. Första gången som Alpina VM hölls, var 1937 och sedan dess har tävlingen vart mycket framgångsrik. Man bestämmer många år i förväg vilket land som får hålla i mästerskapen. Att vara värd är ett mycket hedersfullt uppdrag. År 2019 är det Sverige som får stå som värd med orten Åre.

Vail och Beaver Creek, USA är två fantastiska skidorter som har hela 300 soldagar om året. De är även kända för sin pudersnö, och mysiga känsla. Orterna har mängder av mysiga stugor och även lyxiga hotell att välja bland och utbudet av restauranger är stort. Eftersom både Vail och Beaver Creek är benäget i Rocky Mountains erbjuder orterna massor av olika aktiviteter. Man kan förutom skidåkning roa sig med snöskovandring, bergsklättring och hundsläde. Något av orternas stolthet är de otroliga off pist-möjligheterna som finns här. Skidåkning i lössnö i skogen får till och med skidproffsets puls att stiga. Även om Vail och Beaver Creek, USA är mest känt för sin skidåkning är orterna även trevliga under våren och sommaren. Då finns det massor av bra trekingmöjligheter. I Vail finns dessutom Piney Lake, en spegelblank sjö som man kan glida fram på med en kanot.