Vilket sökalternativ passar mig?

Sök skidresa
Skidort och datum är bestämt (ungefär i alla fall), och ni vill ha alla alternativ. Använd i så fall vår skidresesök. Ni får alla tillgängliga boende, flyg och paketresor i en och samma sökning.
Paketresor
Paketresa är det som gäller och ni vet ungefär var och när ni vill åka. Bland våra paketresor kan ni filtrera och välja resor från alla Sveriges största skidresearrangörer.
Skidreseagenten
Ni är väldigt flexibla både vad gäller skidort och datum, ni vill bara hitta en så bra och prisvärd skidresa som möjligt. Skidreseagenten låter er välja upp till 5 skidorter och några olika datum och gör 100-tals sökningar åt er.
Lågpriskalendern
Paketresa ska det vara, datum och skidort är flexibelt, ni vill bara hitta en så bra deal som möjligt. Använd vår lågpriskalender för paketresor för en snabb överblick när de billigaste paketresorna finns tillgängliga.
Fler alternativ
Har ni bokat er skidresa? Då bör ni även fundera om ni behöver något av detta:Ni kan även se alla våra bokningsalternativ här.

FAQ - vanliga frågor om Andermatt

Här finner ni några av de vanligaste frågorna, och svar på dessa, som folk brukar ha om Andermatt när det gäller till resan dit, skidåkningen, saker att göra, boende etc.

Vilken flygplats ska jag flyga till när jag ska till Andermatt?

När du reser till Andermatt finns det flera flygplatser du kan överväga, som Genèves flygplats, Lugano flygplats och Basel-Mulhouse flygplats. Det överlägset bästa alternativet är dock att flyga till Zürichs flygplats (IATA: ZRH) då det är en store internationell flygplats med goda förbindelser, och det är dessutom relativt enkelt att ta sig från Zürich flygplats till Andermatt. Luganos flygplats ligger något närmare, men det är mycket mindre flygplats med färre flyg (speciellt från Sverige), och transfern därifrån tar vanligtvis längre tid.

Avståndet mellan Zürichs flygplats och Andermatt är cirka 125 kilometer med bil, och transfertiden med bil eller shuttle bus är 1,5 till 2 timmar. Du kan också ta tåget från Zürichs flygplats till Andermatt men det kräver vanligtvis minst två byten, åtminstone ett i Zürich Hauptbahnhof och ett i Göschenen 10 minuter från Andermatt. Tågresan tar vanligtvis mellan 2 och 3 timmar totalt.

Finns det några spa i Andermatt?

Ja, Andermatt erbjuder spa- och hälsofaciliteter där besökare kan koppla av efter en dag av skidåkning, vandring eller utforskande av de alpina omgivningarna. Dessa spa erbjuder en rad behandlingar, bekvämligheter och olika alternativ för avkoppling. Exempel på populära spa är The Chedi Spa och Radisson Blu Hotel Reussen Spa, men observera att det finns andra spa-alternativ att utforska i Andermatt.

Kan jag spela golf i Andermatt?

Ja, du kan spela golf i Andermatt. Andermatt Swiss Alps Golf Course erbjuder golfentusiaster en 18-håls golfbana i de natursköna omgivningarna i Andermatt. Observera dock att du inte kan spela golf på vintern, golfsäsongen i Andermatt varar från sen vår till tidig höst, beroende på när snön smälter på våren och andra väderförhållanden.

Vad är Andermatt-Sedrun Ski Arena?

Andermatt-Sedrun Ski Arena är ett skidområde som kombinerar Andermatt med grannskidorten Sedrun, vilket ger dig flera alternativ av olika backar.

Vad är Gütsch-Express i Andermatt?

Gütsch-Express, eller Gondelbahn Andermatt-Nätschen-Gütsch, är en linbana som ger tillgång till både skidåkning och panoramautsikt över Andermatt och de omgivande bergen.

Vad kostar ett liftkort i Andermatt?

Ett lifkort i Andermatt för en dag är 89 CHF (1042 kr) för vuxna. Dagspriset för ungdomar är 63 CHF (737 kr), och man betalar 45 CHF (527 kr) per dag för barn.

Vilka ställen är bäst att hyra skid- och snowboardutrustning i Andermatt?

Andermatt har 2 ställen som hyr ut skidor: Meyer'S Sporthaus - Mietcenter am Bahnhof och Meyer`s Sporthaus - Dorf. Läs mer om butikerna och boka er skidutrustning online här.

Vilka anordnar charterresor för skidsemester till Andermatt?

Active Ski Travel anordnar färdigpaketerade skidresor till Andermatt. Totalt sett finns just nu 2 charterresor under vintertid tillgängliga, med priser från 11990 kr. Ni kan söka bland alla resorna här.

Andra sökalternativ:
Skidreseagenten
Om du är flexibel med datumen och kanske vill lägga till andra skidorter
Lågpriskalendern
Se enkelt i en kalender vilka dagar de billigaste resorna finns

Vi arrangerar skidresor till Andermatt

Active Ski Travel