Sökalternativ

Trysil, Norge

Trysil är en riktig Norgeklassiker. Det är den absolut största destinationen för skidåkning i Norge som vi svenskar reser till. Man undrar var alla norrmännen håller hus, för i backarna möter man mest andra svenskar och mängder med andra utlänningar, t.ex. från England.

Trysil ligger bara en halvtimmes bilresa från Sälen, men är så annorlunda och ärligt talat, så mycket bättre. Mer snö, mer fjällkänsla - och det är alltid spännande att åka utomlands! Många väljer dock att bo i Sälen och göra dagsresor till Trysil. Delvis för att många skidområden, som Lindvallen och Tandådalen kan besökas samtidigt, men också för att boendealternativen i Sälen är mer prisvärda.

Norges största skidort

I Trysil finns 65 backar som du når via 32 liftar. Det är Norges största skidanläggning och har en mycket hög kapacitet. Trots det stora antalet besökare brukar det inte vara alltför långa köer. Två av liftarna är sexstols expressliftar. Av de 65 pisterna är 20 gröna, 17 blå, 17 röda och 11 svarta. Totalt finns 71 km pister och den längsta backen är hela 5,4 km. Högsta fallhöjden är 685 meter, så det är inte att jämföra med Alperna, men den känns fullt tillräcklig för att ligga så nära större delen av Sverige.

Trysil är ett perfekt resmål för både barnfamiljen, parresan och kompisgänget, det finns något för precis alla och backar i alla nivåer. Lagom till jul 2007 står dessutom Parken färdig, en jättesatsning för snowboardåkare. De har byggt ut den med mängder av nya rails och hopp, i alla svårighetsgrader. För dig som gillar att hoppa och trixa är det rena paradiset. För andra året i rad har den utsetts till Norges bästa funpark.

Snödjup, väder och pistkarta

Pistkarta Trysil - men även information om öppna backar, snödjup, väderrapport m.m.

Boende i Trysil

Trysil ingår i Skistarkoncernen, vilket gör att mycket av boendet går att boka direkt via dem.
Boka boende i Trysil via Skistar.
Fler hotell och boenden hittar ni här

Vill du bo riktigt billigt rekommenderas att bo i Sverige. Prova t.ex. STF:s vandrarhem i Sälen.

Resa till Trysil

För de flesta är det lättast att köra egen bil, eller hyrbil, till Trysil. Från Sälen tar det ca 30 min till 1 timme att köra, beroende på var i Sälen du befinner dig. Från Stockholm är det ca 47 mil till Trysil och från Göteborg ca 50. Vägarna är bra och rakare än vad man är van vid från andra delar av Norge.

Vill du flyga till Trysil måste du resa till Oslo och sedan åka buss eller hyra bil. Det är ca 16 mil från Oslo till Trysil.

Hotell & boende i Trysil

Hos oss hittar ni totalt 38 hotell, lägenheter och stugor/hus i Trysil.
26 boendealternativ
Pris/natt från: 681 kr
1 boendealternativ
Pris/natt från: Okänt
5 boendealternativ
Pris/natt från: 679 kr
6 boendealternativ
Pris/natt från: 1309 kr

Vi arrangerar skidresor till Trysil