Vilket sökalternativ passar mig?

Skidresor
skidresa är det som gäller och ni vet ungefär var och när ni vill åka. Bland våra skidresor kan ni filtrera och välja resor från alla Sveriges största skidresearrangörer.
Lågpriskalendern
Skidresa ska det vara, datum och skidort är flexibelt, ni vill bara hitta en så bra deal som möjligt. Använd vår lågpriskalender för skidresor för en snabb överblick när de billigaste skidresorna finns tillgängliga.
Sök flyg & hotell
Skidort och datum är bestämt (ungefär i alla fall), och ni vill ha alla alternativ. Använd i så fall vår skidresesök. Ni får alla tillgängliga boende, flyg och skidresor i en och samma sökning.
Skidreseagenten
Ni är väldigt flexibla både vad gäller skidort och datum, ni vill bara hitta en så bra och prisvärd skidresa som möjligt. Skidreseagenten låter er välja upp till 5 skidorter och några olika datum och gör 100-tals sökningar åt er.
Fler alternativ
Har ni bokat er skidresa? Då bör ni även fundera om ni behöver något av detta:Ni kan även se alla våra bokningsalternativ här.

FAQ - vanliga frågor om Sestriere

Här finner ni några av de vanligaste frågorna, och svar på dessa, som folk brukar ha om Sestriere när det gäller till resan dit, skidåkningen, saker att göra, boende etc.

Hur flyger man till Sestriere?

Den närmaste flygplatsen till Sestriere är Turins flygplats (IATA: TRN), som ligger lite mer än 100 kilometer från skidorten. Från flygplatsen är det normalt 1 timme och 40 minuters bilresa om du hyr en bil eller bokar en taxi. Du kan också ta tåget till byn Oulx varifrån du antingen kan ta en taxi (ca 30 minuters bilresa) eller en buss.

Om du inte hittar några flyg till Turin kan du också flyga till Milano Malpensa Airport (IATA: MXP). Milano Malpensa Airport är en större flygplats än Turin som ligger cirka 230 kilometer från Sestriere. Det är dock en betydligt längre bilresa härifrån, knappt 3 timmar. Ett annat alternativ är att ta tåget till Turin och sedan följa samma alternativ som nämnts ovan för att komma till Sestriere.

Hur länge har Sestriere varit en skidort?

Sestriere byggdes som en skidort på 1930-talet av Fiats Giovanni Agnelli. Det var en av de första planerade skidorterna i världen, designad för att tillgodose vintersportentusiasters behov.

Har Sestriere öppet på sommaren?

Sestriere är öppet men inte för skidåkning. Istället kan du hitta aktiviteter som mountainbike, vandring, golf och skärmflygning under lågsäsong.

Vilka är de unika kulinariska specialiteterna från Piemonte-regionen tillgängliga i Sestriere?

Om du letar efter lokala piemontesiska rätter i Sestriere, prova till exempel agnolotti, tajarin-pasta och bagna cauda, en varm vitlöksansjovisdipp.

Vilken är den högsta punkten du kan nå för att få panoramautsikt över Sestriere-området?

Den högsta punkten som nås med linbana är Mount Fraiteve på cirka 2700 meter höjd som erbjuder fantastisk utsikt över de omgivande Alperna.

Vad är priset för liftkort i Sestriere?

Priset för liftkortet Vialattea internazionale (IT+FR) för en vuxen är 58 EUR (652 kr), och för barn 16 EUR (180 kr). Alla priser är per dag under högsäsong.

Vilka butiker finns det i Sestriere om jag vill hyra skidor och snowboards?

Hos oss hittar du 4 butiker som hyr ut skidor i Sestriere, se alla butikerna här. Tänk att det är bästa att boka er skidhyra online innan ni åker då de flesta butiker har onlinerabatter.

Finns det skidresor för skidsemester från Sverige till Sestriere, och vad kostar de?

Ja, det anordnas skidresor till Sestriere med avresa från Sverige, och de skidresearrangörer ni kan resa med hit är Nortlander, Slopetrotter, SKILINK, Sunweb, Slopestar och SnowTrex. För tillfället finns 1099 paketerade skidresor tillgängliga med priser från 9290 kr. Ni kan se och filtrera bland alla skidresor här.

Vi arrangerar skidresor till Sestriere

Nortlander
Slopetrotter
SKILINK
Sunweb
Slopestar
SnowTrex