Vilket sökalternativ passar mig?

Skidresor
skidresa är det som gäller och ni vet ungefär var och när ni vill åka. Bland våra skidresor kan ni filtrera och välja resor från alla Sveriges största skidresearrangörer.
Lågpriskalendern
Skidresa ska det vara, datum och skidort är flexibelt, ni vill bara hitta en så bra deal som möjligt. Använd vår lågpriskalender för skidresor för en snabb överblick när de billigaste skidresorna finns tillgängliga.
Sök flyg & hotell
Skidort och datum är bestämt (ungefär i alla fall), och ni vill ha alla alternativ. Använd i så fall vår skidresesök. Ni får alla tillgängliga boende, flyg och skidresor i en och samma sökning.
Skidreseagenten
Ni är väldigt flexibla både vad gäller skidort och datum, ni vill bara hitta en så bra och prisvärd skidresa som möjligt. Skidreseagenten låter er välja upp till 5 skidorter och några olika datum och gör 100-tals sökningar åt er.
Fler alternativ
Har ni bokat er skidresa? Då bör ni även fundera om ni behöver något av detta:Ni kan även se alla våra bokningsalternativ här.

Oukaimeden, Marocko

Allt i Oukaimeden
Afrikas största skidort ligger i Marocko och heter Oukaimeden. Oukaimeden ligger 75 kilometer söder om Marrakech i Atlasbergen, nära Jebel Toubkal.

Det finns ett fåtal liftar här (man kan även ta sig upp med hjälp av åsnor) och backarna finns på en höjd runt 2600 till 3200 meter över havet.

Oukaimeden har skiduthyrning och det finns ett fåtal restauranger samt ett ett par hotell i Oukaimeden.

Snö i Oukaimeden

Oukaimeden är inte den mest snösäkra destinationen för skidåkning. De brantare backarna är sällan åkbara. Området är dock fantastiskt vackert att vandra samt klättra i, så om det finns dåligt med snö då du anländer lär du inte bli sysslolös.
De kulturella skillnaderna är också stora, från de skidorter vi är vana vid. Befolkningen är nyfiken och gästfri och du kommer uppleva många spännande möten.

Resa till Oukaimeden

Flyg till Agadir eller Marrakech. Ta dig till Oukaimeden från Marrakech med taxi. Det tar cirka en och en halv timme. Räkna med en kostnad på 250 till 300 kronor.

Restauranger

Det finns 2 restauranger i Oukaimeden och 3 olika typer av kök, varav de mest populära är Europeiskt, Marockanskt och Franskt.