Vilket sökalternativ passar mig?

Sök skidresa
Skidort och datum är bestämt (ungefär i alla fall), och ni vill ha alla alternativ. Använd i så fall vår skidresesök. Ni får alla tillgängliga boende, flyg och paketresor i en och samma sökning.
Paketresor
Paketresa är det som gäller och ni vet ungefär var och när ni vill åka. Bland våra paketresor kan ni filtrera och välja resor från alla Sveriges största skidresearrangörer.
Skidreseagenten
Ni är väldigt flexibla både vad gäller skidort och datum, ni vill bara hitta en så bra och prisvärd skidresa som möjligt. Skidreseagenten låter er välja upp till 5 skidorter och några olika datum och gör 100-tals sökningar åt er.
Lågpriskalendern
Paketresa ska det vara, datum och skidort är flexibelt, ni vill bara hitta en så bra deal som möjligt. Använd vår lågpriskalender för paketresor för en snabb överblick när de billigaste paketresorna finns tillgängliga.
Fler alternativ
Har ni bokat er skidresa? Då bör ni även fundera om ni behöver något av detta:Ni kan även se alla våra bokningsalternativ här.

Udda skidorter: Lesotho ger dig möjlighet att kombinera skidåkning med safari

Har du någonsin funderat på att göra någonting annorlunda? Varför inte kombinera safari i Sydafrika med en dagsutflykt till Afriski? En liten, men anrik skidort i Lesotho. Om du har svårt att placera vart det är, så är du knappast den enda. Lesotho är ett litet kungarike, beläget på en högplatå, helt omringat av Sydafrika.

Det finns ett antal flygplatser spridda över hela landet, men vill man verkligen uppleva den storslagna naturen, då tar man landsvägen genom Sani Pass. Över 1300 höjdmeter på ett par timmar, längs en slingrig väg på bergssidan är inget för höjdrädda. Det kräver till och med fyrhjulsdrift, annars får man inte ens försöka köra upp till toppen av platån. Den isolerade och svårtillgängliga miljön är också det som gör belöningen så stor när man väl kommit upp. Det isolerade läget har med tiden låtit landet utveckla en unik bergskultur, vilket gör att det påminner mycket mer om Anderna eller Mongoliet än några av sina afrikanska grannar.

Kanske flyger man inte över hela världen för själva skidåkningen i Afriski, det finns nämligen bara två liftar och två backar här. Skidåkningen i Lesotho är mer som en sevärdhet och upplevelse, på samma sätt som en tropisk oas hade varit en upplevelse om man hittade den mitt i Lappland. Tillsammans med de andra skidorterna i Drakensberg, är Afriski i Lesotho den enda platsen i världen där man från ena dagen till den andra kan se vilda lejon i den stekheta solen och sedan dra på sig vinterstället och pjäxor och kasta sig ut från toppen av backen.

För särskilt långväga gäster är det självklart möjligt att hyra utrustning på plats. Glöm bara inte bort solkrämen, solen bränner starkt även i den tunna luften. Säsongen varar under den svenska sommaren, med den bästa skidåkningen under juni och juli.