Vilket sökalternativ passar mig?

Sök skidresa
Skidort och datum är bestämt (ungefär i alla fall), och ni vill ha alla alternativ. Använd i så fall vår skidresesök. Ni får alla tillgängliga boende, flyg och paketresor i en och samma sökning.
Paketresor
Paketresa är det som gäller och ni vet ungefär var och när ni vill åka. Bland våra paketresor kan ni filtrera och välja resor från alla Sveriges största skidresearrangörer.
Skidreseagenten
Ni är väldigt flexibla både vad gäller skidort och datum, ni vill bara hitta en så bra och prisvärd skidresa som möjligt. Skidreseagenten låter er välja upp till 5 skidorter och några olika datum och gör 100-tals sökningar åt er.
Lågpriskalendern
Paketresa ska det vara, datum och skidort är flexibelt, ni vill bara hitta en så bra deal som möjligt. Använd vår lågpriskalender för paketresor för en snabb överblick när de billigaste paketresorna finns tillgängliga.
Fler alternativ
Har ni bokat er skidresa? Då bör ni även fundera om ni behöver något av detta:Ni kan även se alla våra bokningsalternativ här.

7 udda skidorter presenterade av Åka Skidor

Vi är många som åker till Alperna år efter år till de större och kändare skidorterna. Och vi gör det så klart av en bra anledning, en skidort blir stor och känd på grund av att de har bra skidåkning, toppfaciliteter, gott om restauranger, barer och afterski samt möjlighet till massor av annan underhållning runt omkring skidåkningen.
Berg och skog i Alperna

Ibland är det dock roligt med något udda och annorlunda, och tidningen Åka Skidor har en utmärkt artikel där de tipsar om sju udda skidorter i Alperna, som de flesta nästan garanterat aldrig hört talas om.

Det är mycket fokus på offpist och skogsskidåkning och de flesta av skidorterna de listar är pyttesmå och kanske inte är något man förlägger en hel skidvecka till, men flera av dem kan besökas över en dag eller två om man åker på skidsemester till en av de större skidorterna i närheten.

Den enda kändare skidorten i listan är österrikiska Obergurgl, och möjligtvis känner vissa till franska skidorten Bonneval-Sur-Arc. I övrigt hittar ni Crevacol, Argentera och Prali i Italien samt Vals och Rigi i schweiziska Alperna i listan.

Läs hela artikeln hos Åka Skidor