Sökalternativ

Funäsdalen, Härjedalen, Sverige

Funäsdalen är Sveriges tredje största skidområde och består av Tänndalen, Ramundberget, Tännäs och Funäsberget.

Funäsdalen är en av de mest snösäkra skidorterna. Tillsammans med Riksgränsen är det den skidort i Sverige som det snöar mest på. Här är det osannolikt att du får åka på hård, blöt kanonsnö - så osannolikt att anläggningen har en natursnögaranti!

I området får du tillgång till 118 pister som nås via 34 liftar. Alla områdena ingår i samma skipass och du kan lätt ta dig mellan dem med skidbussen. Här finns backar för alla åkare på alla nivåer och det finns flera snowparks och bigjumps. För nybörjaren finns många lättare backar att välja på och för den som föredrar hårda, svarta backar likaså. Ett stort plus är den lättillgängliga offpiståkningen.

Toppbestigarnas paradis

För dig som vill göra egna toppbestigningar finns stora möjligheter. I området finns över 60 toppar som lämpar sig för topptur. Vissa av dem kan du nå genom att hyra skoter medan andra bäst nås med helikopterlyft. Skarvarna och Helags är två mycket populära åk.

Kul för barnen

För barnen finns mängder av spännande aktiviteter, både i och utanför backen. Besök t.ex. Mickelinas värld i Ramundberget, lek i pulkabacken hela dagen eller gå i skidskolan och träffa nya kompisar. I Krokskogen i Tänndalen finns ett äventyrsland med spännande natur och även olika sorters djur att titta på. Det finns mycket att göra även efter dagens skidåkning, som att bada, bowla eller se på bio. För de lite större finns diskon under högsäsong.

Nordic Ski Center - Längd- och turåkning

Att det finns så god snötillgång gör det till paradiset även för längskidåkaren. Området kallas för Nordic Ski Center och bjuder på över 30 mil preparerade spår, både över fjäll och genom skogar. Spåren är så bra att landslaget har detta som sin träningsort.

Boende i Funäsdalen

Det finns många olika boendealternativ. Bo bekvämt i stuga, på hotell, pensionat, camping eller på vandrarhem.
Sök och boka stuga direkt via Funäsdalens anläggning.

Resa till Funäsdalen

Det är lite längre till Funäsdalen än till de sydligare fjällen, men det är väl värt resan! Från Stockholm är det ca 58 mil och från Göteborg 68 mil.

Från Stockholm, Uppsala och Gävle trafikerar bussen Härjedalingen flera gånger i veckan. Mycket bekvämt att resa med buss hela vägen fram.

Det går även att resa med tåg samt att flyga till Sveg och sedan byta till hyrbil.

Hyra skidutrustning i Funäsdalen

Är ni ute efter ställen att hyra er skid- eller snowboardutrustning i Funäsdalen? Här har hittar ni de bästa ställena.
Sportmaffian - här hittar ni all skidutrustning ni behöver, kan dessutom ordna med utkörning av grejerna till er!

Hotell & boende i Funäsdalen

Hos oss hittar ni totalt 23 hotell, lägenheter och stugor/hus i Funäsdalen.
17 boendealternativ
Pris/natt från: 500 kr
1 boendealternativ
Pris/natt från: Okänt
5 boendealternativ
Pris/natt från: 890 kr