Vilket sökalternativ passar mig?

Sök skidresa
Skidort och datum är bestämt (ungefär i alla fall), och ni vill ha alla alternativ. Använd i så fall vår skidresesök. Ni får alla tillgängliga boende, flyg och paketresor i en och samma sökning.
Paketresor
Paketresa är det som gäller och ni vet ungefär var och när ni vill åka. Bland våra paketresor kan ni filtrera och välja resor från alla Sveriges största skidresearrangörer.
Skidreseagenten
Ni är väldigt flexibla både vad gäller skidort och datum, ni vill bara hitta en så bra och prisvärd skidresa som möjligt. Skidreseagenten låter er välja upp till 5 skidorter och några olika datum och gör 100-tals sökningar åt er.
Lågpriskalendern
Paketresa ska det vara, datum och skidort är flexibelt, ni vill bara hitta en så bra deal som möjligt. Använd vår lågpriskalender för paketresor för en snabb överblick när de billigaste paketresorna finns tillgängliga.
Fler alternativ
Har ni bokat er skidresa? Då bör ni även fundera om ni behöver något av detta:Ni kan även se alla våra bokningsalternativ här.

FAQ - vanliga frågor om Flachau

Här finner ni några av de vanligaste frågorna, och svar på dessa, som folk brukar ha om Flachau när det gäller till resan dit, skidåkningen, saker att göra, boende etc.

Vilka är de bästa hotellen i Flachau?

Om ni med bästa menar femstjärniga hotell så finns det inga i Flachau. Om ni tittar på fyrstjärniga hotell som är väldigt högt betygsatta av gäster och ligger centralt bör ni titta närmare på till exempel Hotel Tirolerhof och Uncle Jacks.

Vart ska jag flyga om jag vill åka skidor i Flachau?

Den stora internationella flygplatsen som ligger närmast Flachau är Salzburgs flygplats (IATA-kod: SZG), som ligger 72 kilometer bilvägen från Flachau, med en körtid på strax under en timme. Det finns vanligtvis gott om flyg från Sverige hit, särskilt under vintermånaderna när skidsäsongen är.

Har Flachau någon järnvägsstation?

Nej, Flachau har ingen egen tågstation, men det finns en tågstation i Radstadt som bara ligger 12 kilometer från Flachau. Bussresan från Radstadt till Flachau tar cirka 30 minuter och det går normalt bussar varje timme.

Om du vill åka kollektivt och tåg från Salzburgs flygplats, dit du med största sannolikhet skulle flyga till om du kommer till Österrike med flyg, är den totala restiden från flygplatsen till skidorten lite mer än 3 timmar. Från huvudstaden Wien tar det cirka 5 timmar med tåg och buss.

Hur är det lokala köket i Flachau, och finns det några rätter man måste prova?

Flachau erbjuder utsökt österrikiskt kök, med specialiteter som Wienerschnitzel, Kaiserschmarrn (söta strimlade pannkakor) och rejäla och mustiga alpgrytor. Glöm inte att njuta av lite glühwein, tysk/österrikisk glögg, också.

Är det möjligt att ta sig från München till Flachau?

Ja, München ligger faktiskt inte så långt från Flachau. Om ni åker bil tar det cirka 2,5 till 3 timmar. Ni kan också ta tåget mellan München och Salzburg och sedan vidare därifrån med shuttle buss, taxi, hyrbil, eller fortsätta med ett nytt tåg till Radstadt 12 kilometer från Flachau.

Om jag vill hyra skidor i Flachau, var kan jag göra det?

Det är inga problem att hyra er utrustning i Flachau, här finns butikerna Hervis Altenmarkt, Sport im Ort - Achter Jet och Sport im Ort - Space Jet som alla har skiduthyrning. Se butikerna på karta och hitta butiken närmast ert boende genom att klicka här. Om ni planerar att hyra era skidutrustning är det bästa att boka online i förväg då man i regel får rabatt.

Andra sökalternativ:
Skidreseagenten
Om du är flexibel med datumen och kanske vill lägga till andra skidorter
Lågpriskalendern
Se enkelt i en kalender vilka dagar de billigaste resorna finns

Vi arrangerar skidresor till Flachau

Sunweb
SnowTrex