Vilket sökalternativ passar mig?

Skidresor
skidresa är det som gäller och ni vet ungefär var och när ni vill åka. Bland våra skidresor kan ni filtrera och välja resor från alla Sveriges största skidresearrangörer.
Sök flyg & hotell
Skidort och datum är bestämt (ungefär i alla fall), och ni vill ha alla alternativ. Använd i så fall vår skidresesök. Ni får alla tillgängliga boende, flyg och skidresor i en och samma sökning.
Skidreseagenten
Ni är väldigt flexibla både vad gäller skidort och datum, ni vill bara hitta en så bra och prisvärd skidresa som möjligt. Skidreseagenten låter er välja upp till 5 skidorter och några olika datum och gör 100-tals sökningar åt er.
Lågpriskalendern
Skidresa ska det vara, datum och skidort är flexibelt, ni vill bara hitta en så bra deal som möjligt. Använd vår lågpriskalender för skidresor för en snabb överblick när de billigaste skidresorna finns tillgängliga.
Fler alternativ
Har ni bokat er skidresa? Då bör ni även fundera om ni behöver något av detta:Ni kan även se alla våra bokningsalternativ här.

Finansiera din skidresa till Alperna

En resa till Alperna är ingen billig historia, speciellt inte om du har en hel familj som ska följa med på resan. För många är det kostnaden för stor för att bara boka resan och sticka iväg. Här listar vi våra bästa tips för att finansiera råd till er drömresa till Alperna.

Spara ihop pengarna

Det mest uppenbara och kanske tråkigaste rådet är helt enkelt att spara. Oftast får man prioritera bort vissa saker dagliga saker men att undvika att köpa saker man inte behöver och skippa en utekväll då och då kan verkligen vara värt det om man har ett tydligt mål med sparandet. Ett tips är att ha ett specifikt konto att spara i så att man tydligt kan se pengarna växa vilket kan vara en extra morot och inspirationskälla när det känns tråkigt att avstå saker.

Extrajobb

Om man har tid så kan ett extrajobb vara det bästa sättet att snabbt få fram lite extra pengar till en skidsemester. Jobbar man heltid och normalt är borta hela dagarna är det väldigt lämpligt ha extrajobbet hemifrån. På sajten WhereUare kan hitta onlinejobb.

Låna pengarna

Tumregeln är alltid att man aldrig ska låna pengar om det inte är till något man verkligen måste ha eller måste göra, men om man enkelt klarar av de framtida avbetalningarna utan att det är någon risk att man riskerar den dagliga ekonomin kan det ändå vara något man kan unna sig. Här kan ni hitta enkla lån och till och med låna pengar gratis första gången.

Delta i tävlingar

Att vinna en tävling är ett alldeles utmärkt sätt att finansiera er skidresa. Enklare sagt än gjort självklart men om man inte deltar kan man inte vinna och ju fler tävlingar man deltar i desto större chans. I de flesta tävlingar krävs att man skriver en motivering eller något liknande och faktum är att merparten av alla tävlande inte orkar lägga mycket energi på detta. Så om man verkligen tänker till och skriver något bra, smart eller fyndigt är chanserna större att vinna än man tror.

Normalt sett hittar ni tävlingar skidresearrangörerna själva, oftast på hösten eller tidig vinter inför skidsäsongen. Även tillverkare av skidkläder som Peak Performance, 8848 Altitude, Burton osv anordnar ofta tävlingar med både kläder och skidresor i potten så det kan vara värt att kolla in deras hemsidor också.

Säsonga

Ytterligare ett sätt att finansiera en skidresa till Alperna är att säsonga i Alperna. Kort så innebär detta helt enkelt att man skaffar sig ett temporärt jobb på någon skidort i Alperna och ofta jobbar på kvällarna och åker skidor på dagarna. Detta är primärt för de som är rejält skid- och snowboardintresserade och självklart inget för familjer. Även här är det enklast och bäst att kolla in utbudet är säsongsjobb hos skidresearrangörerna.

Vi rekommenderar er även att läsa om våra bästa tips för att spara pengar när man bokar skidresan samt vår artikel om hur ni hittar en så billig skidresa som möjligt.