Vilket sökalternativ passar mig?

Sök skidresa
Skidort och datum är bestämt (ungefär i alla fall), och ni vill ha alla alternativ. Använd i så fall vår skidresesök. Ni får alla tillgängliga boende, flyg och paketresor i en och samma sökning.
Paketresor
Paketresa är det som gäller och ni vet ungefär var och när ni vill åka. Bland våra paketresor kan ni filtrera och välja resor från alla Sveriges största skidresearrangörer.
Skidreseagenten
Ni är väldigt flexibla både vad gäller skidort och datum, ni vill bara hitta en så bra och prisvärd skidresa som möjligt. Skidreseagenten låter er välja upp till 5 skidorter och några olika datum och gör 100-tals sökningar åt er.
Lågpriskalendern
Paketresa ska det vara, datum och skidort är flexibelt, ni vill bara hitta en så bra deal som möjligt. Använd vår lågpriskalender för paketresor för en snabb överblick när de billigaste paketresorna finns tillgängliga.
Fler alternativ
Har ni bokat er skidresa? Då bör ni även fundera om ni behöver något av detta:Ni kan även se alla våra bokningsalternativ här.

Billigaste skidresan till Alperna

Det finns många olika sätt att resa till Alperna! Antingen kan du köpa en färdig paketresa eller så bokar du själv flyg och hotell. Här är våra bästa tips på vad du bör fundera på när du vill boka en billig skidresa.

Vart vill du helst resa?

Välj ut ett par önskeresmål och se sedan efter hos oss vilka flygplatser runt Alperna som ligger närmast och vilka lågprisflyg som trafikerar rutten mellan din hemort och din valda destination.

När vill du helst resa?

Var flexibel kring vilka datum du kan tänka dig att resa.
  • Fundera över några alternativa resdatum. Sportlovsveckorna och andra skollov som jul och påsk är heller inte att rekommendera om du vill ha valuta för pengarna och få god plats i backen.
  • Var också öppen för vilken tid på dagen du vill resa. Lågprisflygen går oftast endast en gång per dag. Har du förhållandevis fasta tider måste du sannolikt resa med reguljärflyg vilket ofta blir betydligt dyrare.
  • Generellt sett är det ofta billigast att resa på helgen eller mitt i veckan, lite beroende på vilka destinationer du söker på. Destinationer som till exempel Genève trafikeras av mycket affärsresenärer som vill resa på morgonen och på kvällen. Här gör du oftast bästa klippet om du väljer att resa lördag till söndag.
  • Tänk också på att det i en del fall kan vara billigare att boka två stycken enkelresor, kanske ut med ett lågprisflyg och hem med ett vanligt reguljärflyg. Du kanske lägger en timme på att söka efter rätt flyg men du slipper betala resebyrån extra tusenlappar för att göra det jobbet åt dig!

Boka i tid och håll ögonen öppna efter kampanjer!

Det finns sista minuten-resor även på skidresor! Kontrollera noga snötillgången på orten, så att resan inte reas ut på grund av snöbrist.

Oftast är inte hotellet namngivet, kanske spännande för vissa men de flesta föredrar ändå att veta var man ska bo. Risken är att hamna flera kilometer från backen på ett, enligt resebyrån, "pittoreskt hotell". Förmodligen helt fel om du tänkt dig att bo centralt med närhet till backar, restauranger och afterski. Det allra bäst brukar därför vara att boka själv i god tid. Bokar du smart blir det troligtvis mycket billigare ändå.

Bli den som initierar skidresan bland dina bekanta och hör efter med dem redan tidigt på hösten. Redan i slutet av sommaren duggar kampanjerna inför vintern tätt, ibland ännu tidigare. Prenumerera på nyhetsbrev från lågprisflygbolagen så att du inte missar några erbjudanden.

Var noga med hotellets läge

Leta tidigt efter passande hotell. Vissa veckor kan det vara tröstlöst svårt att hitta billigt boende. Ser det ut att finns gott om alternativ till rimliga priser? Då är det bara att fullfölja flygbokningen och gå vidare med boendet. Välj ett hotell eller en lägenhet som har bra läge, det brukar vara det allra viktigaste och värt att betala lite extra för.

Standarden på hotellet är givetvis en personlig fråga, men tänk på att du ändå inte lär vara där särskilt mycket. Det är alltid praktiskt att välja ett hotell där frukost ingår, så att ni snabbt kan komma iväg på morgonen. Lägenhet är alltid praktiskt om man stannar en vecka.

Det är alltid klokt att boka ett hotell som du kan avboka gratis. Många går att avboka utan kostnad ända fram till 24 timmar före ankomst. Bokar du långt i förväg kan mycket hinna hända, kanske vill ni besöka två närliggande orter på samma resa och vill boka om det ena hotellet?

Alternativ för att hitta flyg, boende och paketresor till Alperna


Läs även om våra bästa spartips vid bokning av skidresa här.