Vilket sökalternativ passar mig?

Sök skidresa
Skidort och datum är bestämt (ungefär i alla fall), och ni vill ha alla alternativ. Använd i så fall vår skidresesök. Ni får alla tillgängliga boende, flyg och paketresor i en och samma sökning.
Paketresor
Paketresa är det som gäller och ni vet ungefär var och när ni vill åka. Bland våra paketresor kan ni filtrera och välja resor från alla Sveriges största skidresearrangörer.
Skidreseagenten
Ni är väldigt flexibla både vad gäller skidort och datum, ni vill bara hitta en så bra och prisvärd skidresa som möjligt. Skidreseagenten låter er välja upp till 5 skidorter och några olika datum och gör 100-tals sökningar åt er.
Lågpriskalendern
Paketresa ska det vara, datum och skidort är flexibelt, ni vill bara hitta en så bra deal som möjligt. Använd vår lågpriskalender för paketresor för en snabb överblick när de billigaste paketresorna finns tillgängliga.
Fler alternativ
Har ni bokat er skidresa? Då bör ni även fundera om ni behöver något av detta:Ni kan även se alla våra bokningsalternativ här.

Bästa spartipsen när ni bokar en skidresa

Bästa spartipsen när ni bokar en skidresa
En skidsemester blir oftast väldigt kostsam. Till skillnad från en "vanlig resa" har man liftkort, utrustning och ofta dyr transfer att köpa. Det finns dock pengar att spara på själva resan, här hittar ni våra bästa spartips när ni ska boka er skidsemester.

När ni bokar paketresa

Många föredrar att boka paketresor (flyg eller buss, boende, transfer och eventuellt lifkort och måltider färdigpaketerat och klart) för enkelhetens skull, men även för att det ibland blir billigare än att boka varje del av resan separat. Våra bästa tips för att hitta en så billig paketerad resa som möjligt är:

1. Utnyttja boka-tidigt-rabatter

Redan tidigt under sommaren släpper de flesta skidresearrangörerna kommande vinters skidresor och i början (oftast fram till innan september) erbjuder många "early bird special" priser.

En annan stor fördel med att utnyttja dessa rabatter är att utbudet är aboslut maxat, ni kan välja och vraka bland i princip alla skidorter och hotell.

Vid denna tidpunkt är också de mest prisvärda hotellen fortfarande lediga och ni slipper boka de sämre eller dyraste boendena för övriga är slut.

2. Boka sista minuten

Vill ni inte (eller glömmer) att boka tidigt kan det vara värt att ha is i magen och vänta tills sista minuten resorna börjar släppas. När det gäller paketresor existerar sista minuten fortfarande i allra högsta grad (reguljära flyg och hotell är det inte så vanligt längre), och ju längre man väntar desto lägre pris kan ni hitta.

Observera att väntar man på sista minuten resorna är utbudet klart sämre än om man bokar med boka-tidigt-rabatten och man får ofta nöja sig med de boendena som tidiga kunder ratat. Eller så får man boka ospecificerat vilket i och för sig är ett litet spänningsmoment (på gott och ont...).

Använder ni er av vår Sista minuten bevakare ökar ni era chanser att komma över de bästa sista minuten resorna först.

3. Utnyttja vår lågpriskalender

Om ni är väldigt flexibla med var och när ni vill åka kan det vara värt att använda vår Lågpriskalender för paketresor. Med den får ni en enkel och snabb överblick var och när billigaste paketresorna finns.

Boka flyg, boende och övrigt själva

Det finns flera anledningar att boka allting för resan själv. Dels så kanske man inte är intresserad av allting som ingår i en paketresa, dels kanske man känner sig lite "låst" med att behöva följa arrangörens tider och arrangemang, men framför allt kan man ofta lyckas få till hela resan till ett lägre pris än vad en paketresa kostar. Våra bästa spartips för er som ska boka skidresan själva:

1. Boka så tidigt som möjligt

Glöm att ni ska hitta flyg och hotell till sista minuten priser. Visst existerar det ibland (t ex skidresearrangörerna brukar ha bara flygstolar på sista minuten), men hittar du ett sista minuten flyg så är ofta hotellet dyrare än normalt och tvärtom. Bokar ni istället tidigt har de flesta flygbolag sina billigaste flygstolar kvar, hotellen har de mest prisvärda rummen lediga och utbudet av prisvärda chalets och lägenheter är stort.
Här kan ni söka flyg och boende (och paketresor!) i samma sökning

2. Testa någon annorlunda skidort

Alpländerna kryllar av skidorter som är mysiga och har finfin skidåkning. Bara för att inte skidresearrangörerna har paketresor dit är skidorterna nödvandigtvis inte dåliga. Ni kan hitta era egna pärlor och ju färre paketresenärer skidorten har, desto billigare är oftast boende, mat, öl mm.

Vill ni fortfarande ha tillgång till de bästa skidsystemen finns det mindre byar som är kopplade till samma skidsystem som de stora kända skidorterna, kolla igenom alla de stora skidområdena här.

För er som är ute efter bra party och fina restauranger är förmodligen de större, mer kända skidorterna bästa alternativet dock.

3. Ta bilen ner

Inte det miljövänligaste alternativet men är ni flera personer och har tillgång till en stor bil kan ni oftast spara pengar genom att bila. Ni slipper då transferkostnader från flygplatsen till skidorten och kan om ni har takbox eller annat lastutrymme enkelt plocka med er egen utrustning istället för att hyra.

4. Testa skidåkningen i forna Östeuropa

Ok, kvalitén på skidåkningen är inte riktigt samma som i Alperna men länder som Polen, Tjeckien, Bulgarien och Slovenien (som ju faktiskt även är Alperna!) har flera skidorter med bra skidåkning och boende, mat och alkohol kan vara väldigt mycket billigare än i Alperna.

Fler spartips för skidresan

Det är inte bara själva resan ni kan spara in pengar på, ni kan även hitta gratis saker att beställa hem på nätet och även hitta aktuella erbjudanden.

Vinn en resa!

Många skidresearrangörer anordnar tävlingar med fina skidresor till Alperna som priser, håll utkik på vår Facebook sida där vi ofta tipsar om pågående tävlingar.

Rabattkoder och specialerbjudanden

Ibland kommer det fina erbjudanden och rabatter under säsongen. Vi samarbetar med de största och bästa skidresearrangörerna och publicerar ofta specialerbjudanden från dem i vårt nyhetsbrev (ni kan signa upp er längre ner på sidan). Det kan självklart också vara värt att signa upp sig för skidresearrangörernas egna nyhetsbrev då de ibland har erbjudanden specifikt för sina prenumeranter.