Sökalternativ

Borgafjäll, Sverige

Borgafjäll är en riktig fjällupplevelse i södra Lappland som erbjuder storartade naturupplevelser, härlig offpiståkning och inte minst en gourmetrestaurang som verkligen är värd ett besök.

Borgafjäll ligger på gränsen till Norge och markerar slutet på allmän väg. Sedan tar naturen vid. Naturen är utgångspunkten för hela Borgafjäll. Hit reser du hela året om, om vintern för skidåkning och om sommaren för jakt, bärplock och vildmarksliv.

Skidåkning i Borgafjäll

Många reser främst hit för de goda offpistmöjligheterna samt chans till heliski. Det finns ett par naturliga områden från skidområdets topp som är mycket lättillgängliga, t.ex. Mårdsvängen, men det finns även de närliggande fjällen att tillgå. Missa inte Klöverfjället eller Grounake.

Boende i Borgafjäll

Borgafjäll är onekligen rätt känt för sitt arkitekturella underverk Hotell Borgafjäll. Prisbelönt och ritat av den välkände arkitekten Ralph Erskine. Det är dock ett lyxigare alternativ och riktar sig särskilt till dig som reser hit inte bara för skidåkningens skull. På hotellet finns nämligen även en känd gourmetrestaurang. Ägarnas mål verkar vara att erbjuda ett komplett lyxpaket.

Det finns dock andra alternativ. Närbelägna Borgagården är ett mer prisvärt alternativ med stugor/pensionat. Det finns även en camping.

Resa till Borgafjäll

Borgafjäll ligger ca 75 mil från Stockholm. Att flyga kan därför vara ett alternativ för oss som bor i södra delarna av Sverige. Skyways flyger turen Arlanda - Vilhelmina. Res vidare med transfer eller hyrbil. Det går även att flyga till Storuman.

Hotell & boende i Borgafjäll

Hos oss hittar ni totalt 6 hotell, lägenheter och stugor/hus i Borgafjäll.
5 boendealternativ
Pris/natt från: 1080 kr
1 boendealternativ
Pris/natt från: Okänt

Vi arrangerar skidresor till Borgafjäll