Sökalternativ

Vilket sökalternativ passar mig?

Skidort och datum är bestämt (ungefär i alla fall), och ni vill ha alla alternativ. Använd i så fall vår skidresesök. Ni får alla tillgängliga boende, flyg och paketresor i en och samma sökning.
Paketresa är det som gäller och ni vet ungefär var och när ni vill åka. Bland våra paketresor kan ni filtrera och välja resor från alla Sveriges största skidresearrangörer.
Ni är väldigt flexibla både vad gäller skidort och datum, ni vill bara hitta en så bra och prisvärd skidresa som möjligt. Skidreseagenten låter er välja upp till 5 skidorter och några olika datum och gör 100-tals sökningar åt er.
Paketresa ska det vara, datum och skidort är flexibelt, ni vill bara hitta en så bra deal som möjligt. Använd vår lågpriskalender för paketresor för en snabb överblick när de billigaste paketresorna finns tillgängliga.

Boka paketresa

När de svenska fjällens utförsbackar inte längre räcker till sneglar många på Alperna. Det är svårt att undvika att åka dit om skidåkningen är ett permanent intresse. Skidresor till Alperna är också ett svårslaget semesteralternativ. Utbudet av resor till alpdestinationer är stort och valmöjligheterna blir fler för varje år som går.

Under många år var alpresor överlag ett dyrt nöje, utom räckhåll för de flesta. Men mycket har hänt sedan dess. Fler destinationer i Alperna har blivit tillgängliga för oss svenskar. Resebyråerna som jobbar med alpresor är numer svåra att hålla reda på. På senare har dessutom lågprisflygets framväxt gjort det möjligt att komponera egna skidresor till vettiga priser.

Funderar man på att bege sig till Alperna för första gången är det lätt att gå vilse bland resealternativen. Frågorna hopar sig snabbt. Vilka resor är mest prisvärda? Ska man satsa på en paketresa eller boka flyg, boende och transfer själv?

Enkelt och smidigt med paketresor

I regel är det enklast att vända sig till någon av de etablerade arrangörerna och köpa en paketresa. Särskilt om alpresor är en ny bekantskap. Det kan vara skönt att slippa allt administrativt pyssel som krävs för att sno ihop en lyckad skidresa till Alperna. Allt är fixad och färdigt. Du slipper oroa dig för att begå misstag som att boka hotell på hutlöst avstånd från liftarna. Sådant händer lätt nämligen, inte minst på grund av den språkförbistring som fortfarande kan uppstå vid kommunikation mellan européer av olika nationalitet.

Transfern från flygplatsen är heller inget bekymmer. Något som i och för sig låta som en bagatell. Men på vissa orter är det riktigt snårigt att ta sig från flygplatsen till slutdestinationen. Väljer du en paketresa har arrangören oftast fixat allt och det är bara att kliva på en buss som går direkt till hotellet.

Mycket att hålla reda på när du bokar själv

Ibland går det att komman undan billigare genom att ordna skidresan till Alperna själv. Men att vara sin egen resebyrå innebär förstås mer jobb, men det kan som sagt löna sig. Flygbiljetter till ett bra pris är inga problem att ordna. Den springande punkten är boendet på destinationen och transporten dit. Det är viktigt att välja rätt hotell och det finns mycket att tänka på, läs mer om det här. Och utöver flyget och boendet har ni även transfern att tänka på.

Paketresor passar de flesta

För de allra flesta som är ute efter en lugn semestervecka i Alperna är nog paketresor det bästa alternativet. Resan ska vara rolig och avkopplande, en tillfällig respit från jobb och förpliktelser. Då kan det vara skönt att få allt praktiskt ordnat. Paketresor behöver heller inte vara så mycket dyrare än hemmasnickrade alternativ. Många gånger är mellanskillnaden försumbar. Skidåkare som vill ha maximal flexibilitet kan dock vinna på att arrangera sin resa på egen hand.

Hitta en paketresa att boka

Vi har flera tjänster för att göra det enkelt för er att hitta en paketresa till Alperna och fjällen: