Sökalternativ

Vilket sökalternativ passar mig?

Skidort och datum är bestämt (ungefär i alla fall), och ni vill ha alla alternativ. Använd i så fall vår skidresesök. Ni får alla tillgängliga boende, flyg och paketresor i en och samma sökning.
Paketresa är det som gäller och ni vet ungefär var och när ni vill åka. Bland våra paketresor kan ni filtrera och välja resor från alla Sveriges största skidresearrangörer.
Ni är väldigt flexibla både vad gäller skidort och datum, ni vill bara hitta en så bra och prisvärd skidresa som möjligt. Skidreseagenten låter er välja upp till 5 skidorter och några olika datum och gör 100-tals sökningar åt er.
Paketresa ska det vara, datum och skidort är flexibelt, ni vill bara hitta en så bra deal som möjligt. Använd vår lågpriskalender för paketresor för en snabb överblick när de billigaste paketresorna finns tillgängliga.

Boka flyg för din skidresa

När man ska flyga till sin skidort på sin skidsemester så pratar man alltid om att flyga till närmaste flygplats, och därefter väntar oftast en en till tre timmar (i värsta fall fyra timmar) lång transfer för att komma till skidorten. Det finns väldigt få skidorter i världen som har en flygplats precis intill sig, och framför allt inte i Alperna. Men när man pratar om skidresor utanför Norden, primärt till Alperna, USA och Kanada, så är flyget fortfarande det klart snabbast och effektivaste sättet att ta sig till skidåkningen.

Några tips för billigare flyg

Att boka billigt flyg kan vara en djungel, men vi har samlat lite tips till dig som vill boka bästa biljetten till bästa priset:
  • Boka tidigt - boka så tidigt du kan. Många flygbolag släpper kommande flyg så tidigt som 360 dagar i förväg och även om du inte vill boka så tidigt bör du boka så många månader i förväg du kan.
  • Leta sista minuten - är du sent ute kan du alltid hoppas på en sista minuten flygstol hos skidresearrangörerna
  • Var flexibel kring vilka dagar du vill åka, det är oftast dyrare att åka helg till helg än mitt i veckan
  • Boka enkelbiljetter - två enkelresor kan vara billigare än en tur och retur. Då kan du också välja olika flygbolag och flygplatser på ut- och hemresan.
  • Undvik skolloven - barnfamiljer och ungdomar gör att flygen oftast är fullbokade tidigt

Skidutrustningen som baggage på flyget

En annan sak att tänka på när man bokar flygresan är skidutrustningen som baggage. Normalt kostar det en del att ta med utrustningen och snowboarden på flyget då det räknas som specialbaggage. Vissa flygbolag har speciella deals där man kan få ta med skidutrutstingen gratis till vissa flygplatser (med mycket skidorter i krokarna) så det kan vara värt att kolla upp villkoren för respektive flygbolag innan man bokar.

Annat intressant för er flygresa

Fler artiklar och tjänster som kan vara intressanta för er flygbokning till er skidresa: