Vilket sökalternativ passar mig?

Sök skidresa
Skidort och datum är bestämt (ungefär i alla fall), och ni vill ha alla alternativ. Använd i så fall vår skidresesök. Ni får alla tillgängliga boende, flyg och paketresor i en och samma sökning.
Paketresor
Paketresa är det som gäller och ni vet ungefär var och när ni vill åka. Bland våra paketresor kan ni filtrera och välja resor från alla Sveriges största skidresearrangörer.
Skidreseagenten
Ni är väldigt flexibla både vad gäller skidort och datum, ni vill bara hitta en så bra och prisvärd skidresa som möjligt. Skidreseagenten låter er välja upp till 5 skidorter och några olika datum och gör 100-tals sökningar åt er.
Lågpriskalendern
Paketresa ska det vara, datum och skidort är flexibelt, ni vill bara hitta en så bra deal som möjligt. Använd vår lågpriskalender för paketresor för en snabb överblick när de billigaste paketresorna finns tillgängliga.
Fler alternativ
Har ni bokat er skidresa? Då bör ni även fundera om ni behöver något av detta:Ni kan även se alla våra bokningsalternativ här.

Boka hotell för din skidresa

Boendet under en skidresa är oftast den största delen av totalkostnaden. Är man lite förutseende (och har lite tur) kan man hitta ett billigt hotell eller boende på endast ett par hundralappar per person och natt, är man helt fel ute när man ska boka kan man tvingas betala 1000 kronor per natt och person (eller till och med ännu mer). Detta gäller oavsett om man söker boende i Alperna, fjällen eller t ex Nordamerika eller Japan.

Boka ditt boende i tid!

Huvudregeln när man letar boende på en skidort är att boka i tid, ju tidigare desto bättre. Fem månader (och gärna ännu tidigare) är de flesta hotell, lägenheter och chalets på de flesta skidorter fortfarande bokningsbara. De mest prisvärda och billigaste hotellrummen är lediga och urvalet känns näst intill obegränsat.

Är ni en större grupp skidåkare som åker tillsammans på skidsemester är det ännu viktigare att boka boendet tidigt. Är man bara 2-3 stycken som åker är det större chans att hitta något något billigare avbokat rum sent men om man ska boka många rum och vill att alla ska bo på samma hotell kan man väldigt sällan hoppas på sådan tur. Har man otur kan gruppen bli uppsplittad på två eller i värsta fall ännu fler olika boenden.

Även om man har budgeterat ganska mycket för boendet är det viktigt att boka tidigt. De allra bästa, finaste och centrala hotellen är självklart dyra men det finns alltid folk med pengar så även dessa blir uppbokade tidigt. Så har man planerat en lite lyxigare skidsemester med fint boendet är det roligare att boka något som känns perfekt tidigt än att betala multum för något halvdant bara för att man är sent ute.

Vi har hotell, lägenheter och annat boende på mer än 500 skidorter i Alperna, fjällen och övriga världens skidorter - Sök och boka ert boende här

Boka innan ni åker ner!

Vissa väljer att åka ner till Alperna utan att ha något boende bokat och hoppas att hitta något riktigt billigt avbokat rum på plats. Det var inte ovanligt att kunna göra så för 20 år sedan innan onlinebokning fanns. På den tiden hade hotellen inget sätt att kommunicera ut att hotellrum blivit lediga sent, med internet idag är detta inget problem för hotellen och innan du har hunnit klivit in på hotellet och frågat om de har lediga rum har någon redan snappat upp rummet online.

Dessutom vill man inte ödsla en hel dag på springa runt på skidorten och fråga efter lediga rum, och i värsta fall bli tvungen att byta skidort helt för att inget finns ledigt. När man anländer till skidorten vill man bara kränga på sig utrustningen och sticka ut i backarna (eller sätta sig i hotellbaren och relaxa).

Studera gästbetygen innan ni bokar

Alla hotell och boenden på större bokningssajter som t ex Booking.com och Hotels.com har massvis med recensioner från gäster som är värda att studera innan ni bokar. Kolla in vad gästerna har gett för snittbetyg och kolla hur många som faktiskt har recenserat boendet, ju fler som har recenserat desto trovärdigare är betyget.

För er som vill vara riktigt noggranna bör ni även läsa de senaste recensionerna och kommentarerna från gästerna. Det händer att hotell är välskötta och får fina betyg, men ändring av personal eller ägare gör att standarden sjunker rejält. Om snittbetyget är högt men de flesta av de senaste recensionerna är dåliga kan man fundera på om det känns rätt.

Är ni sent ute - sista minuten kan finnas

Även om om hotellen själva i regel inte har sista minuten i dessa dagar så kan ni hitta sista minuten boende via skidresearrangörerna. Eftersom vi samarbetar med alla de stora skidresearrangörerna så hittar ni deras sista minuten boende hos oss här. Tänk på att det är först i slutet av november/december som deras sista minuten börjar dyka upp, och priset sjunker ju närmare incheckningsdatumet är (tillsammans med risken att någon annan bokar boendet).

Sök och boka boendet

Använd vår sökfunktion för boende och skidresor. Vi samarbetar med alla de största bokningssajterna för hotell och som är specialicerade på boende i Alperna, så ni får alla hotell och boende samlat i ett enda jämförbart sökresultat istället för att behöva söka på alla olika sajter en och en. Ni kan se alla våra partners vi samarbetar med här.