Vilket sökalternativ passar mig?

Sök skidresa
Skidort och datum är bestämt (ungefär i alla fall), och ni vill ha alla alternativ. Använd i så fall vår skidresesök. Ni får alla tillgängliga boende, flyg och paketresor i en och samma sökning.
Paketresor
Paketresa är det som gäller och ni vet ungefär var och när ni vill åka. Bland våra paketresor kan ni filtrera och välja resor från alla Sveriges största skidresearrangörer.
Skidreseagenten
Ni är väldigt flexibla både vad gäller skidort och datum, ni vill bara hitta en så bra och prisvärd skidresa som möjligt. Skidreseagenten låter er välja upp till 5 skidorter och några olika datum och gör 100-tals sökningar åt er.
Lågpriskalendern
Paketresa ska det vara, datum och skidort är flexibelt, ni vill bara hitta en så bra deal som möjligt. Använd vår lågpriskalender för paketresor för en snabb överblick när de billigaste paketresorna finns tillgängliga.
Fler alternativ
Har ni bokat er skidresa? Då bör ni även fundera om ni behöver något av detta:Ni kan även se alla våra bokningsalternativ här.

FAQ - vanliga frågor om Zermatt

Här finner ni några av de vanligaste frågorna, och svar på dessa, som folk brukar ha om Zermatt när det gäller till resan dit, skidåkningen, saker att göra, boende etc.

Kan jag se Matterhorn från Zermatt?

Absolut, Zermatt är känt för sin fantastiska utsikt över just Matterhorn, ett av de mest ikoniska bergen i världen.

Kan jag ta en helikoptertur för att se Matterhorn?

Ja, Zermatt erbjuder helikopterturer som ger ett unikt flygperspektiv över Matterhorn och de omgivande Alperna.

Vad är Gornergrat-järnvägen?

Gornergrat-järnvägen är ett kugghjulståg som tar besökare från Zermatt till Gornergrat, en bergsrygg med spektakulär panoramautsikt över Matterhorn och omgivande toppar.

Vad är Matterhorn Glacier Paradise?

Matterhorn Glacier Paradise är en populär attraktion och den högsta linbanestationen i Europa, som erbjuder fantastisk utsikt och tillgång till skidåkning året runt.

Vad är Zermatt Unplugged musikfestival och hålls den vanligtvis?

Zermatt Unplugged är en årlig musikfestival och den äger vanligtvis rum i början av april, det vill säga under vårsäsongen när vädret är mildare och dagarna är längre. Festivalen visar upp akustiska framträdanden av ett brett utbud av både internationella och lokala artister, som alla framför sin musik i en intim miljö unplugged (vilket man kanske kan gissa). Det är ett unikt och prestigefyllt evenemang som lockar musikentusiaster från hela världen.

Under Zermatt Unplugged-festivalen går artister från olika genrer, som folkmusik, pop, rock och blues, upp på scenerna i Zermatts och erbjuder en mycket mångsidig musikupplevelse. Festivalen syftar till att skapa en varm och avslappnad atmosfär, med artister som framför sin musik avskalat och akustiskt.

Vilka aktiviteter som inte är skidåkning finns i Zermatt?

Förutom skidåkning erbjuder Zermatt aktiviteter som vandring, mountainbike, skärmflygning, och självklart också att utforska den pittoreska staden med sina charmiga butiker och restauranger.

Vilken är den högsta punkten som är tillgänglig med linbana i Zermatt?

Klein Matterhorn, på 3 883 meter är den högsta punkten som är tillgänglig med linbana i Zermatt.

Är Zermatt bilfritt?

Ja, Zermatt är en bilfri stad, vilket bidrar till dess lugna och charmiga atmosfär. Endast elfordon och hästdragna vagnar är tillåtna inom staden gränser.

Vad kostar ett liftkort i Zermatt?

Ett lifkort i Zermatt för en dag är 103 CHF (1211 kr) för vuxna. Dagspriset för ungdomar är 87 CHF (1023 kr), och man betalar 52 CHF (611 kr) per dag för barn.

Andra sökalternativ:
Skidreseagenten
Om du är flexibel med datumen och kanske vill lägga till andra skidorter
Lågpriskalendern
Se enkelt i en kalender vilka dagar de billigaste resorna finns

Vi arrangerar skidresor till Zermatt

SnowTrex