Vilket sökalternativ passar mig?

Sök skidresa
Skidort och datum är bestämt (ungefär i alla fall), och ni vill ha alla alternativ. Använd i så fall vår skidresesök. Ni får alla tillgängliga boende, flyg och paketresor i en och samma sökning.
Paketresor
Paketresa är det som gäller och ni vet ungefär var och när ni vill åka. Bland våra paketresor kan ni filtrera och välja resor från alla Sveriges största skidresearrangörer.
Skidreseagenten
Ni är väldigt flexibla både vad gäller skidort och datum, ni vill bara hitta en så bra och prisvärd skidresa som möjligt. Skidreseagenten låter er välja upp till 5 skidorter och några olika datum och gör 100-tals sökningar åt er.
Lågpriskalendern
Paketresa ska det vara, datum och skidort är flexibelt, ni vill bara hitta en så bra deal som möjligt. Använd vår lågpriskalender för paketresor för en snabb överblick när de billigaste paketresorna finns tillgängliga.
Fler alternativ
Har ni bokat er skidresa? Då bör ni även fundera om ni behöver något av detta:Ni kan även se alla våra bokningsalternativ här.

Österrrike v 7?

Planerar skidåkning till vintern och blev varse att barnens skola nekar ledighet pga nationella prov under vt. Då återstår ju loven. Vill gärna till Österrike med familjen. Var åker man på sportlovet för undvika de värsta köerna? Finns det några paketresor som är att föredra? Det verkar svårt att hitta billigt flyg v 7 från Landvetter. Idéer, erfarenheter från andra familjer tack!! Tillägnas bör att Kidsen är hyfsat duktiga åkare 9 och 12 år gamla.
Ett tips om ni vill ha mndre folk och kortare liftköer är att undvika skidorterna som har paketresor eftersom det är dit alla svenskar åker på just sportlovet. Jag vet inte hur det ser ut med flyg från Göteborg men jag skulle nog kolla in lite mer udda skidorter som Kranjska Gora och Pyreneerna (kanske Andorra?).
Eftersom jag och min hustru är lärare i Göteborg finns det bara loven att åka på, vilket gör att destinationerna är knökade. Därför valde vi en mindre ort, Grossarl. Vi har åkt med Alplinjen från Göteborg i snart 10 år, både till Grossarl men även Rauris, granndalen. Guidning och skidskola ingår alltid i priset vilket vi försöker utnyttja så gott det går. Har inte provat så många andra destinationer men varför byta när man är nöjd=)
För att undvika köer och stök, satsa definitivt på de mindre orterna, Grossarl, Rauris, Obertauern etc. Bad Gastein, St Anton etc är bra men under loven är det som Mallorca på snö. Alplinjen som redan nämnt kör billiga resor, STS kör, Lion Alpin är jag osäker om dom kör dit. Langley oxå tveksam till.

Svara/kommentera

Namn:
E-mail*:
 
Inlägg:
* E-mail är ej obligatoriskt men måste fyllas i om man vill få mail när någon svarar på inlägget (e-mail visas aldrig)