Vilket sökalternativ passar mig?

Sök skidresa
Skidort och datum är bestämt (ungefär i alla fall), och ni vill ha alla alternativ. Använd i så fall vår skidresesök. Ni får alla tillgängliga boende, flyg och paketresor i en och samma sökning.
Paketresor
Paketresa är det som gäller och ni vet ungefär var och när ni vill åka. Bland våra paketresor kan ni filtrera och välja resor från alla Sveriges största skidresearrangörer.
Skidreseagenten
Ni är väldigt flexibla både vad gäller skidort och datum, ni vill bara hitta en så bra och prisvärd skidresa som möjligt. Skidreseagenten låter er välja upp till 5 skidorter och några olika datum och gör 100-tals sökningar åt er.
Lågpriskalendern
Paketresa ska det vara, datum och skidort är flexibelt, ni vill bara hitta en så bra deal som möjligt. Använd vår lågpriskalender för paketresor för en snabb överblick när de billigaste paketresorna finns tillgängliga.
Fler alternativ
Har ni bokat er skidresa? Då bör ni även fundera om ni behöver något av detta:Ni kan även se alla våra bokningsalternativ här.

Säsongsjobb - hur du hittar jobb som ung

Säsongsjobb - hur du hittar jobb som ung

Älskar du skidor och kan tänka dig att lägga en hel vinter för att utforska ditt intresse närmare? Eller är du ung och inte riktigt vet vad du vill göra i framtiden? Kanske har du nyligen tagit studenten och siktar på att jobba för att spara ihop lite pengar innan du hoppar på en utbildning. Ett roligt alternativ kan vara att åka iväg på säsongsjobb. Jobba i alporter som reseledare, skidlärare, receptionist eller andra slags jobb för att komma närmare skidbacken! Om du gillar att jobba med människor och vill lära känna andra alpin-älskare borde du definitivt prova på säsongsjobb. Oavsett om du säsongsjobbar i Sälen, Åre eller Alperna innebär det en rad nya upplevelser och roliga minnen. Framförallt kommer du också träffa många likasinnade unga personer som kan bli vänner för livet. Säsongsjobb innebär massor av frihet, eget ansvar och nya erfarenheter.

Vad kan jag jobba med som säsongsjobbare?

När det kommer till säsongsjobb finns det en rad olika arbetsroller man kan ha. Ett liv i snön kan innebära att man jobbar som servitris, bartender, kock, diskare, receptionist eller andra jobb inom service. Men mer ofta innebär det skidlärare. Väljer du att ägna en säsong i snön kommer du ofta hem med väldigt många bra upplevelser för livet, nya vänner och ett påfyllt CV. Din säsong kan bli bra oavsett om du älskar skidor eller inte. Många säsongsarbetare lägger stor vikt på det sociala utöver skidåkningen. Säsongsjobbare ägnar också sin säsong åt att skapa sociala nätverk och ha det trevligt med kollegor och gäster. Man behöver alltså inte vara förälskad i skidåkning för att ha ett säsongsjobb.

Hur lång är en säsong?

Vintersäsongen följer ofta skidbackarnas öppettider. Det brukar ofta vara från slutet av november till april, maj. Sommarsäsongen brukar ofta starta från midsommar till skolstart i augusti. De flesta företag gillar att avsätta en viss tid till introduktion för nyanställda i början av säsongen. Därför prioriteras de som kan jobba hela säsongen. De tjänster som erbjuds brukar både va hel- och deltid och du borde kunna hitta just den tjänst du är intresserad av. Vill du ha mycket tid för egen skidåkning så kanske det räcker med att jobba deltid.

Säsongsjobb utomlands

En stor del av säsongsjobb innebär också att prova att jobba i ett nytt land. Många ungdomar drar sig till Alperna för skidåkningen, nöjeslivet och naturen. Inte minst kommer du också träffa andra skidälskare från hela världen här. Ett säsongsjobb utomlands kräver definitivt mer förberedelse än ett vanligt jobb i Sverige, men innebär desto bättre upplevelser. Här hittar du allt du behöver veta för att jobba utomlands.

Turisttäta skidorter kryllar ofta av serviceyrken av uppenbara skäl. På restauranger, caféer eller klubbar är det lätt att hitta jobb. Bartenderjobb brukar vara eftertraktade, men även på hotellkedjor kan du finna jobb. Så länge du inte är alltför kräsen går det alltid att hitta ett jobb i Alperna.

Hur söker jag?

Innan du börjar söka säsongsjobb bör du bestämma dig vart du vill åka. Vill du stanna kvar här hemma i Sverige eller vill du prova vingarna utomlands? Efter det är det bra att bestämma sig om du vill arbeta som skidlärare eller inom service. För att bli skidlärare måste du först gå en kurs där du får lära dig om rollen som skidlärare. Vem som helst kan bli skidlärare men vissa företag kan kräva förkunskaper. Det finns många olika jobbsajter som samlar olika säsongsjobb du kan söka.

Är du student och vill söka studentjobb hittar du det på Meet a Student. Här kan du även hitta jobb i hela Sverige och utomlands.