Vilket sökalternativ passar mig?

Sök skidresa
Skidort och datum är bestämt (ungefär i alla fall), och ni vill ha alla alternativ. Använd i så fall vår skidresesök. Ni får alla tillgängliga boende, flyg och paketresor i en och samma sökning.
Paketresor
Paketresa är det som gäller och ni vet ungefär var och när ni vill åka. Bland våra paketresor kan ni filtrera och välja resor från alla Sveriges största skidresearrangörer.
Skidreseagenten
Ni är väldigt flexibla både vad gäller skidort och datum, ni vill bara hitta en så bra och prisvärd skidresa som möjligt. Skidreseagenten låter er välja upp till 5 skidorter och några olika datum och gör 100-tals sökningar åt er.
Lågpriskalendern
Paketresa ska det vara, datum och skidort är flexibelt, ni vill bara hitta en så bra deal som möjligt. Använd vår lågpriskalender för paketresor för en snabb överblick när de billigaste paketresorna finns tillgängliga.
Fler alternativ
Har ni bokat er skidresa? Då bör ni även fundera om ni behöver något av detta:Ni kan även se alla våra bokningsalternativ här.
Boka i Palisades Tahoe

Palisades Tahoe, Kalifornien, USA

Inbäddat i den hisnande bergskedjan Sierra Nevada i Kalifornien hittar vi Palisades Tahoe som är en av de främsta destination för skidentusiaster i de västra delarna av USA. Med sina fantastiska vyer, skidterräng i världsklass och byns charmiga atmosfär har denna ikoniska skidort länge varit en magnet för dem som letar efter oförglömliga bergsupplevelser. Oavsett om du är en erfaren skidåkare eller nybörjare, erbjuder Palisades Tahoe en skidsemester som kombinerar spänningen med vintersport med bekvämligheterna i en livlig semesterort.

Denna skidort var tidigare känd som Squaw Valley men var tvungen att byta namn då Squaw i namnet ansågs vara "rasistiskt och sexistiskt förtal" av den lokala indianska Washoe-stammen, och därmed heter skidorten idag istället Palisades Tahoe sedan september 2021.

Ett rikt olympiskt arv

Palisades Tahoe har en anrik historia och är kanske mest känd för att den stått värd för vinter-OS 1960. Dessa spel väckte internationell uppmärksamhet till denna då i mångas ögon orörda dal, vilklet är stor skillnad mot idag då den har massor med skid- och vintersportfantaster som besökare.

Skid- och snowboardåkning i världsklass

Hjärtat och själen i Palisades Tahoe är dess fantastiska skid- och snowboardmöjligheter. Med över 200 kilometer pister erbjuder Palisades Tahoe en rad backar för alla nivåer, från snälla nybörjarbackar till spännande skogsskidåkning och utmanande svarta backar. Anläggningen har 42 liftar samt den ikoniska "Tram Face", som går hela vägen upp till Palisades Tahoe's High Camp på 2500 meters höjd och erbjuder panoramautsikt över de omgivande topparna och Lake Tahoe.

Avancerade skidåkare och freeriders kan njuta av utmaningen i kända terränger och backar som Palisades, KT-22 och Headwall. Palisades Tahoes höga höjd och rikliga snöfall skapar ett perfekt vinterlandskap för skidåkning, med en skidsäsong som ofta sträcker sig in i sen vår och möjliggör en längre skidsäsong än vad som är normalt.

Familjevänliga skidupplevelser

Palisades Tahoe är inte bara för den rutinerade skidåkaren. Familjer är varmt välkomna, och skidorten erbjuder en rad program och bekvämligheter för barn och nybörjare. Det finns särskilda områden för de som lär sig skidåkning, barnskidskolor och gott om möjligheter för pulka och snölek. Squaw Kids Adventure Camp ser till att de unga får en minnesvärd tid, både på och utanför backen.

En livlig afterski-scen

Det roliga slutar inte när solen går ner. Palisades Tahoes livliga by erbjuder en afterski-scen som inte gör dig besviken. Du kan varva ner och njuta av en mängd olika matställen, från avslappnade matställen till finare middagar, och njuta av den livliga atmosfären i barer och lounger. Byn lever upp kvällstid på vinterhalvåret med underhållning och evenemang.

Olika vinteraktiviteter

Medan skidåkning och snowboardåkning är huvudattraktionerna, erbjuder Palisades Tahoe ett brett utbud av andra vinteraktiviteter. Du kan utforska kilometervis av längdskidåkningsspår, ge dig ut på snöskoäventyr eller uppleva spänningen med att fara fram på en snöskoter. Varför inte prova på en guidade snöskoturer som ger er möjligheten att få se det bästa av skidortens omgivningar med guidad hjälp?

Otrolig naturskönhet

Bortom skidåkningen är Palisades Tahoe omgiven av fantastisk natur, enligt många ett av de bästa ställena i Kalifornien för naturupplevelser. Sierra Nevadas slående granittoppar, det kristallklara vattnet i Lake Tahoe och de vintergröna skogarna skapar en bedårande utsikt att njuta av. Oavsett om du skär genom puder eller smuttar på en varm choklad vid en eldstad ger landskapet en imponerande utsikt.

Ett åtagande för hållbarhet

Palisades Tahoe tar miljövård på allvar. Anläggningen är dedikerad till att följa hållbara metoder, från avfallsminskning till energieffektiv verksamhet. Dessa ansträngningar säkerställer att den orörda bergsmiljön förblir skyddad och bevarad i generationer framöver.

Boendeval för alla smaker

Palisades Tahoe erbjuder en rad olika boendealternativ, från lyxiga ski-in/ski-out-resorter till mysiga fjällstugor. Oavsett om du letar efter en femstjärnig upplevelse eller en rustik stuga, finns det ett boende som passar din stil och dina önskemål. Många boenden har också bekvämligheter som spa, fitnesscenter och bubbelpooler utomhus, vilket ger en perfekt avslappning efter en dag i backen, kanske som uppvärmning för den kommande afterskin.

Hotell & boende i Palisades Tahoe

Hos oss hittar ni totalt 170 hotell, lägenheter och stugor/hus i Palisades Tahoe.
166 boendealternativ
Pris/natt från: 798 kr
1 boendealternativ
Pris/natt från: 1647 kr
3 boendealternativ
Pris/natt från: 1669 kr