Vilket sökalternativ passar mig?

Sök skidresa
Skidort och datum är bestämt (ungefär i alla fall), och ni vill ha alla alternativ. Använd i så fall vår skidresesök. Ni får alla tillgängliga boende, flyg och paketresor i en och samma sökning.
Paketresor
Paketresa är det som gäller och ni vet ungefär var och när ni vill åka. Bland våra paketresor kan ni filtrera och välja resor från alla Sveriges största skidresearrangörer.
Skidreseagenten
Ni är väldigt flexibla både vad gäller skidort och datum, ni vill bara hitta en så bra och prisvärd skidresa som möjligt. Skidreseagenten låter er välja upp till 5 skidorter och några olika datum och gör 100-tals sökningar åt er.
Lågpriskalendern
Paketresa ska det vara, datum och skidort är flexibelt, ni vill bara hitta en så bra deal som möjligt. Använd vår lågpriskalender för paketresor för en snabb överblick när de billigaste paketresorna finns tillgängliga.
Fler alternativ
Har ni bokat er skidresa? Då bör ni även fundera om ni behöver något av detta:Ni kan även se alla våra bokningsalternativ här.

Upplev vinterns magi: en guide till oförglömliga skidresor

När vintersäsongens första snöflingor sakta börjar dala ner och målar landskapet i ett skimrande vitt, vaknar längtan hos många efter att ge sig ut på magiska skidäventyr. Skidresor är mer än bara en möjlighet till spänning och fysisk aktivitet, de ger också bestående minnen och vackra foton till kommande fotoböcker. För att göra din nästa skidresa extra minnesvärd, här är några värdefulla tips:
Glada snowboardåkare

1. Välj rätt destination

Att hitta den perfekta skidorten är avgörande för en lyckad resa. Oavsett om du är ute efter branta backar för avancerad åkning eller breda pister för familjen finns det en plats för varje typ av skidåkare. Söker du en familjevänlig atmosfär med aktiviteter för alla åldrar kan en skidort som erbjuder både skidskolor och enklare pister vara att föredra. Utforska olika skidområden för att hitta det som passar din skidstil och dina önskemål bäst.

2. Förbered utrustningen

God utrustning är nyckeln till en bra skidupplevelse. Se till att din skidutrustning är väl underhållen och passar dina behov. Om du inte äger egen utrustning finns det oftast möjlighet att hyra på plats, vilket kan vara ett bra alternativ för att prova på olika skidtyper och hitta det som passar dig bäst.

3. Packa smart och funktionellt

En viktig del av förberedelserna för skidresan är att packa smart. Kläder och utrustning som håller dig varm och torr är ett måste. Satsa på lager-på-lager-principen - en kombination av underställ, mellanlager och ett vattentätt yttre lager. Glöm inte heller solglasögon, solskydd och läppbalsam för att skydda dig mot solen, som kan vara stark även på vintern. Att packa effektivt gör inte bara resan bekvämare utan säkerställer också att du är väl förberedd för alla typer av väder.

4. Planera aktiviteter utöver skidåkningen

En skidresa handlar inte bara om tiden i backarna. Många skidorter erbjuder en mängd andra aktiviteter, från snöskovandring och hundspann till avkopplande spa-besök. Genom att planera en blandning av aktiviteter kan du försäkra dig om att alla i ditt sällskap får en härlig och minnesvärd semester.

5.Säkerhet framför allt

Kom ihåg att säkerheten är viktigast på skidresan. Använd hjälm, följ skidområdets regler och var medveten om din egen nivå och dina begränsningar. Att vara säker på berget garanterar att du kan njuta av din skidresa till fullo.

Skidresor är en underbar möjlighet att uppleva vinterns magi, att utmana sig själv och skapa minnen som varar livet ut. Med rätt planering och inställning kan din nästa skidsemester bli den bästa någonsin.