Vilket sökalternativ passar mig?

Skidresor
skidresa är det som gäller och ni vet ungefär var och när ni vill åka. Bland våra skidresor kan ni filtrera och välja resor från alla Sveriges största skidresearrangörer.
Sök flyg & hotell
Skidort och datum är bestämt (ungefär i alla fall), och ni vill ha alla alternativ. Använd i så fall vår skidresesök. Ni får alla tillgängliga boende, flyg och skidresor i en och samma sökning.
Skidreseagenten
Ni är väldigt flexibla både vad gäller skidort och datum, ni vill bara hitta en så bra och prisvärd skidresa som möjligt. Skidreseagenten låter er välja upp till 5 skidorter och några olika datum och gör 100-tals sökningar åt er.
Lågpriskalendern
Skidresa ska det vara, datum och skidort är flexibelt, ni vill bara hitta en så bra deal som möjligt. Använd vår lågpriskalender för skidresor för en snabb överblick när de billigaste skidresorna finns tillgängliga.
Fler alternativ
Har ni bokat er skidresa? Då bör ni även fundera om ni behöver något av detta:Ni kan även se alla våra bokningsalternativ här.

De bästa aktiviteterna på skidorter förutom skidåkningen

Skidorter är inte bara ett vinterlandskap för skid- och snowboardåkningsentusiaster, de erbjuder en uppsjö av andra aktiviteter som tillgodoser en mängd olika intressen hos sina besökare. De kan vara en skattkammare av aktiviteter utöver skidåkningen, allt från fridfulla spa-upplevelser till pulserande äventyr. Här kommer vi att utforska några av de bästa och intressantaste aktiviteterna som man kan ägna sig åt på skidresan som sträcker sig bortom spänningen i backarna, något som garanterar en minnesvärd vinterresa för alla i resesällskapet.
Vandrande snöskor

Självklart ska det poängteras att alla aktiviteter vi listar här är inte tillgängliga på alla skidorter. De flesta större skidorterna i både Norden och Alperna kan erbjuda det mesta, men mindre skidorter har av naturliga skäl svårt att erbjuda allt då antalet besökare är färre.

Längdskidåkning - motion och nöje i samma paket

En självklar aktivitet förutom skidåkning utför är så klart längdskidåkning, i alla fall för oss svenskar. De flesta skidorter har preparerade spår för längdskidåkning, och många har även upplysta spår för de som vill åka i mörkret tidigt på morgonen eller på kvällen. Längdskidåkning är den perfekta aktiviteten för de som vill kombinera motion och träning med att njuta av de vackra vinterlandskapen. Är man riktig hurtig hinner man med både längdskidåkning på morgonen och skidåkning i backarna när det börjar ljusna.

Snöskor - omfamna vintervildmarken

För dem som föredrar ett långsammare tempo men ändå längtar efter den friska vinterluften är snöskor en idealisk aktivitet. I svenska och norska fjällen är denna aktivitet kanske mindre vanlig men på många skidorter i Alperna är det desto vanligare, och många har till och med förberedda banor för detta, i vissa fall även upplysta. Att långsamt pulsa fram i snön med snöskor ger både en skön lugnande känsla och fin lågintensiv träning, samtidigt som det ger en intim koppling till naturen och vintervildmarken då man i sin egen takt kan njuta av de vackra omgivningarna som bergen ger.

Vintervandring - upptäck dolda stigar och panoramautsikt

För er som tycker att det verkar för jobbigt att pulsa fram med snöskor finns det många skidorter, speciellt i Alperna, som har vintervandringsleder. Detta är en perfekt aktivitet för dem som gillar hiking och vill utforska den omgivande vildmarken till fots. Guidade vandringar kan också ge kunskap om den lokala floran, faunan och de geologiska egenskaper i området.

Skridskoåkning - glid fram under de snötäckta topparna

Oavsett om det är en utomhusrink eller en frusen sjö omgiven av snötäckta berg tillför skridskoåkning en touch av magi och är en underbar upplevelse under skidsemestern. Snöra på dig ett par skridskor och njut av att glida över isen, omgiven av hisnande vinterlandskap. Vissa skidorter erbjuder till och med nattåkning under stjärnorna, vilket skapar en verkligt förtrollande upplevelse.

Slädåkning - en pittoresk resa genom vinterlandskapet

Res tillbaka i tiden med en klassisk slädtur genom det snötäckta landskapet som omger skidorten. En släde som är dragen av majestätiska hästar ger en nostalgisk och pittoresk upplevelse. Det är en perfekt aktivitet för par som söker ett romantiskt mellanspel, eller för familjer som vill skapa bestående vinterminnen tillsammans.

Afterski - njut av kulinariska läckerheter och mysiga pubar

En av höjdpunkterna för alla som åker på skidresa är självfallet afterskin. För många innebär afterski fest och hålligång, men det kan betyda så mycket mer. Efter en dag i backen kan man varva ner i en mysig pub eller café med en varm dryck framför en öppen spis, eller njuta av en utsökt måltid på en trevlig restaurang. Många skidorter har ett brett utbud av matställen, från gourmetrestauranger till avslappnade matställen som serverar rejäla portioner för hungriga skidåkare. Njut av ett glas glögg eller glühwein, dela med er av berättelser om dagens äventyr och njut av den härliga atmosfären som är unik för dessa orter.

Snöskoter - fartspänning i vinterunderlandet

För adrenalinjunkies som söker en annan typ av rusning än skidåkning är att åka snöskoter ett spännande alternativ. Utforska de snötäckta vidderna som omger skidorten på en kraftfull snöskoter och upplev vinterlandskapet på ett helt nytt sätt. Guidade turer är ofta tillgängliga, vilket garanterar ett säkert men spännande äventyr för förare på alla nivåer.

Zipline - sväva fram över vinterlandskapet

En annan typ av adrenalinhöjande aktivitet är zipline som ger en naturskön twist på skidsemestern. I de flesta fall är dessa byggda för sommaraktiveter på skidorten, men många har dem öppna även på vintern, vilket ger en annorlunda upplevelse. Att sväva fram genom den skarpa bergsluften och samtidigt njuta av panoramautsikt över det snötäckta landskapet är en mäktig upplevelse. Vissa orter erbjuder även ziplining på natten, vilket ger ett extra spänningsmoment till detta högtflygande äventyr.

Spa - avslappning på högsta nivå

Skäm bort dig med lite välförtjänt lyx på någon av skidortens spafaciliteter. Från hot tubs med panoramautsikt över bergen till lyxig massage och föryngrande skönhetsbehandlingar, nästan alla skidorter erbjuder avkoppling som passar de flesta. Varva ner i ömma muskler, föryngra kropp och själ och kom ut redo för ännu en dag av äventyr i backen.

Yoga och meditation - balansera kropp och själ

Ladda upp ditt sinne och din kropp med yoga och meditation, något som erbjuds på många skidorter. Oavsett om det är soluppgångsyoga med utsikt över de ljusnande bergen eller meditationssessioner i en lugn snötäckt miljö ger dessa aktiviteter ett holistiskt välbefinnande, något som kompletterar skidåkningens fysiska ansträngning på ett helande sätt.

Konst och kultur - utforska den lokala scenen

Fördjupa dig i den lokala kulturen och den konstnärliga scenen genom att utforska gallerier, delta i kulturevenemang eller workshops som erbjuds på skidorten eller i de närliggande byar. Vissa skidorter har konstutställningar, men även liveframträdanden och andra kulturevenemang, vilket gör att även en skidresa kan ha kulturella inslag.

Till sist...

Skidorter är inte enbart till för skidåkning, de är vinterlandskap som erbjuder ett brett utbud av aktiviteter för alla smaker. Oavsett om du är sugen på hjärtklappande äventyr, lugn avkoppling eller kulturell fördjupning har dessa byar något för alla. Så nästa gång du planerar en skidsemester, överväg de otaliga icke-skidåkningsaktiviteterna som väntar dig bortom backarna, något som förgyller resan än mer. Dessutom är alla dessa aktiviteter något som kan användas för att locka med er familjemedlemmar och vänner som inte åker skidor på skidresan.