Vilket sökalternativ passar mig?

Skidresor
skidresa är det som gäller och ni vet ungefär var och när ni vill åka. Bland våra skidresor kan ni filtrera och välja resor från alla Sveriges största skidresearrangörer.
Lågpriskalendern
Skidresa ska det vara, datum och skidort är flexibelt, ni vill bara hitta en så bra deal som möjligt. Använd vår lågpriskalender för skidresor för en snabb överblick när de billigaste skidresorna finns tillgängliga.
Sök flyg & hotell
Skidort och datum är bestämt (ungefär i alla fall), och ni vill ha alla alternativ. Använd i så fall vår skidresesök. Ni får alla tillgängliga boende, flyg och skidresor i en och samma sökning.
Skidreseagenten
Ni är väldigt flexibla både vad gäller skidort och datum, ni vill bara hitta en så bra och prisvärd skidresa som möjligt. Skidreseagenten låter er välja upp till 5 skidorter och några olika datum och gör 100-tals sökningar åt er.
Fler alternativ
Har ni bokat er skidresa? Då bör ni även fundera om ni behöver något av detta:Ni kan även se alla våra bokningsalternativ här.

Tips och tricks för att planera din drömskidresa till Alperna

Drömmer du om att åka till Alperna för en fantastisk skidsemester? Då är du inte ensam, det är många som drömmer om att få åka skidor i de berömda Alperna. I den här artikeln kan du läsa om några tips och tricks för att hjälpa dig att planera din drömresa till denna vackra bergskedja.
Rödklädd skidåkare på väg nedför

Smart planeringstips för att göra din resa till Alperna prisvärd

Att resa till Alperna kan vara en dyr upplevelse, men med smart planering och genom att se över din ekonomi kan du lyckas få ihop det ekonomiskt. Om du har lån sedan tidigare kan ett tips vara att först slå ihop lånen och Advisa kan hjälpa dig samla ihop lånen för att sänka din ränta och jämföra samlingslån från flera olika långivare. Ett annat tips är att välja en mindre känd skidort istället för de mer populära och överfulla orterna. Dessa mindre kända orter kan erbjuda samma fantastiska skidåkning och vackra vyer, men till mycket lägre priser. Du kan även spara pengar genom att välja boendealternativ som självhushåll eller att dela en stuga med dina vänner eller familj.

Hitta de bästa skidorterna i Alperna

Alperna är känt för sina fantastiska skidorter och det finns många olika att välja mellan. Några av de bästa och mest populära skidorterna i Alperna inkluderar bland annat Chamonix i Frankrike, Zermatt i Schweiz och St. Anton i Österrike. Dessa orter erbjuder fantastisk skidåkning för både nybörjare och erfarna åkare, samt en mängd andra aktiviteter och bekvämligheter att uppleva. Chamonix är bland annat känt för sin utmanande off-pist-åkning och fantastiska bergsutsikt. Zermatt är känt för sina välpreparerade pister och sitt läge vid foten av Matterhorn. Och St. Anton är känt för sin livliga après-ski-scen och sina utmanande backar. Oavsett vilken skidort du väljer kommer du att ha en fantastisk tid i Alperna.

Sevärdheter och kulturella upplevelser i Alperna

Alperna erbjuder inte bara fantastisk skidåkning, utan också en mängd sevärdheter och kulturella upplevelser. En av de mest populära sevärdheterna är Mont Blanc, den högsta bergstoppen i Alperna. Du kan åka upp till toppen med en linbana och njuta av en spektakulär utsikt över bergskedjan. Det finns också många charmiga alpbyar att utforska, som till exempel Zermatt i Schweiz och Chamonix i Frankrike. Dessa byar erbjuder pittoreska gator, traditionella chalets och mysiga restauranger. Utöver dessa sevärdheter erbjuder Alperna också en mängd kulturella upplevelser, som traditionella alpina festivaler, musik- och teaterföreställningar samt möjligheter att prova på lokal dryck.

Prova på spännande alpinaktiviteter

Utöver skidåkning finns det många andra spännande alpinaktiviteter att prova på under din resa till Alperna. Du kan till exempel testa på snowboarding, isklättring, snöskovandring eller till och med paragliding. För de äventyrliga finns det även möjlighet att prova på heliskiing, där man åker med helikopter till outforskade områden och åker nedför orörda pister. Oavsett vilken aktivitet man väljer är det en upplevelse som ger en känsla av frihet och spänning. Med smart planering av din ekonomi kan du göra din resa prisvärd och samtidigt få en fantastisk upplevelse i denna vackra bergskedja.