Vilket sökalternativ passar mig?

Sök skidresa
Skidort och datum är bestämt (ungefär i alla fall), och ni vill ha alla alternativ. Använd i så fall vår skidresesök. Ni får alla tillgängliga boende, flyg och paketresor i en och samma sökning.
Paketresor
Paketresa är det som gäller och ni vet ungefär var och när ni vill åka. Bland våra paketresor kan ni filtrera och välja resor från alla Sveriges största skidresearrangörer.
Skidreseagenten
Ni är väldigt flexibla både vad gäller skidort och datum, ni vill bara hitta en så bra och prisvärd skidresa som möjligt. Skidreseagenten låter er välja upp till 5 skidorter och några olika datum och gör 100-tals sökningar åt er.
Lågpriskalendern
Paketresa ska det vara, datum och skidort är flexibelt, ni vill bara hitta en så bra deal som möjligt. Använd vår lågpriskalender för paketresor för en snabb överblick när de billigaste paketresorna finns tillgängliga.
Fler alternativ
Har ni bokat er skidresa? Då bör ni även fundera om ni behöver något av detta:Ni kan även se alla våra bokningsalternativ här.

Tips för icke-skidåkare på skidsemester

Vintern är en magisk tid på året, särskilt för dem som älskar att åka skidor eller snowboard nerför snöglittrande pister. Det är dock inte alla som känner dragningen av skidåkningens adrenalinkick. För icke-skidåkare kan tanken på en skidsemester verka mindre tilltalande, men med lite kreativitet och ett öppet sinne finns det många sätt att omfamna vinterns skönhet och uppleva spänning i bergen, även utanför skidbackarna. Oavsett om du följer med vänner eller familj på en skidresa eller bara letar efter en egen vinterresa, här är några tips för icke-skidåkare för att få ut det mesta av sin tid i det snötäckta underlandet på en skidort.

Självfallet är de flesta av våra tips här även applicerbara på byar och städer i Alperna och bergen som inte är skidorter. Då dessa ställen, som inte är fokuserade på skidåkning, i regel har billiga hotell och boenden på vintern är det ett bra alternativ för att få en magisk semester i samma vinterlandskap till en billigare penning.

Vy över snöiga berg och hus

1. Omfamna landskapet

Ett av de obestridliga nöjena med en skidsemester är det hisnande landskapet med snötäckta berg och pittoreska alpbyar. Även om du inte åker i backen, ta dig tid att utforska omgivningarna och njuta av den naturliga skönheten. Gå på lugna promenader längs natursköna preparerade stigar i snön eller snöra på dig ett par snöskor och pulsa genom orörd snö. Och glöm så klart inte att ta med en kamera för att fånga de fantastiska vyerna för att bevara stunden.

2. Prova alternativa vintersporter

Även om skidåkning och snowboard är huvudattraktionerna, finns det gott om alternativa vintersporter som icke-skidåkare kan prova på och njuta av, något vi har gått igenom i vår artikel om aktiviteter på skidorter. Överväg att prova på aktiviteter som längdskidåkning, snöskor eller skridskoåkning, som erbjuder ett roligt och aktivt sätt att uppleva vinterlandskapet utan samma behov av färdigheterna som skidåkningen kräver. Många skidorter erbjuder också aktiviteter som "tubing" (åka nerför i uppblåsta däck), isklättring, pulka eller snöskoter, vilket ger spännande upplevelser för alla åldrar.

3. Slappna av och varva ner

En semester på en skidort kan vara det perfekta tillfället att unna sig lite välförtjänt avkoppling och välbefinnande. Unna dig en dag på en lyxig spa, komplett med lugnande massage, föryngrande ansiktsbehandlingar och avkopplande bubbelbad och uppvärmda pooler. Efter en dag av utforskande eller äventyr kan det även vara skönt att mysa vid den öppna spisen med en god bok och njuta av ett glas vin medan du beundrar vinterlandskapet från ditt bekväma boende.

4. Upptäck lokal kultur

Utnyttja din tid i bergen för att fördjupa dig i den lokala kulturen och traditionerna. Utforska charmiga alpina byar, besök historiska landmärken och provsmaka traditionella rätter på mysiga bergsrestauranger. Missa inte chansen att delta i kulturevenemang eller festivaler, där du kan uppleva livemusik, dansföreställningar och andra festligheter som hyllar det lokala arvet.

5. Lär dig något nytt

Använd din tid på en skidsemester för att vidga dina vyer och lära dig något nytt. Anmäl dig till en matlagningskurs för att bemästra konsten att göra lokala delikatesser, eller anmäl dig till en fotokurs för att finslipa dina färdigheter i att fånga skönheten i vinterlandskap med kameran. Många skidorter erbjuder också möjligheter till konstkurser, hantverksworkshops eller kulturföreläsningar, vilket ger intressanta upplevelser för nyfikna sinnen.

6. Håll dig aktiv inomhus

Om det kalla vädret får dig att söka skydd inomhus, finns det fortfarande många sätt att hålla dig aktiv och underhållen. På många skidorter hittar ni toppmoderna fitnesscenter, inomhuspooler och fritidsanläggningar där du kan njuta av ett träningspass eller delta i gruppträningsklasser. Alternativt kan du utmana dig själv med bergsklättring inomhus, prova på inomhustennis eller squash, eller varför inte prova på curling i den lokala ishallen.

7. Utforska "Off the Been Path"

Ge dig av utanför de normala stigarna och upptäck gömda pärlor och mindre kända attraktioner i det omgivande området. Ta en naturskön bilresa genom landsbygden, besök lokala gårdar eller hantverksverkstäder, eller ge dig ut på en guidad naturvandring för att upptäcka dolda vattenfall eller hemliga utsiktspunkter. Engagera dig med lokalbefolkningen och sök efter autentiska upplevelser som ger en inblick i den lokala befolkningens vardag.

8. Omfamna afterski-kultur

En av höjdpunkterna på en skidsemester är afterski-scenen, där både skidåkare och icke-skidåkare möts för att varva ner och umgås efter en dag i backen. Häng med på det roliga genom att hänga i mysiga fjällstugor eller livliga afterski-barer och prova afterski-specialiteter som glüewein, strårom, grappa eller vad den speciella lokala drycken nu kan vara. Dansa till levande musik, mingla med medresenärer och byt historier om dina äventyr i snön (även om du upplevt dem utanför backarna).

9. Få kontakt med naturen

Dra nytta av vinterlandskapets fridfulla skönhet för att återknyta kontakten med naturen och ladda upp din själ. Tillbringa tid utomhus och andas in den skarpa bergsluften, lyssna på de lugnande ljuden av snöfall och förundras över lugnet i snötäckta skogar och frusna sjöar. Delta i mindfulness-övningar som meditation eller yoga för att centrera dig själv och odla en känsla av inre frid och harmoni.

Slutsats

Även om skidåkning och snowboard naturligtvis är huvudattraktionerna på en skidsemester, finns det otaliga möjligheter för icke-skidåkare som följer med på skidresan att njuta av vinterns magi i bergen. Oavsett om du letar efter äventyr, avkoppling, kulturella upplevelser eller bara en chans att få kontakt med naturen, finns det något för alla att älska på en vinterresa. Med dessa tips i åtanke kan icke-skidåkare få ut det mesta av sin tid i det snötäckta underlandet och skapa oförglömliga minnen som varar livet ut. Så packa ihop, omfamna årstiden och låt vinterns skönhet utspela sig framför dina ögon.