Vilket sökalternativ passar mig?

Skidresor
skidresa är det som gäller och ni vet ungefär var och när ni vill åka. Bland våra skidresor kan ni filtrera och välja resor från alla Sveriges största skidresearrangörer.
Sök flyg & hotell
Skidort och datum är bestämt (ungefär i alla fall), och ni vill ha alla alternativ. Använd i så fall vår skidresesök. Ni får alla tillgängliga boende, flyg och skidresor i en och samma sökning.
Skidreseagenten
Ni är väldigt flexibla både vad gäller skidort och datum, ni vill bara hitta en så bra och prisvärd skidresa som möjligt. Skidreseagenten låter er välja upp till 5 skidorter och några olika datum och gör 100-tals sökningar åt er.
Lågpriskalendern
Skidresa ska det vara, datum och skidort är flexibelt, ni vill bara hitta en så bra deal som möjligt. Använd vår lågpriskalender för skidresor för en snabb överblick när de billigaste skidresorna finns tillgängliga.
Fler alternativ
Har ni bokat er skidresa? Då bör ni även fundera om ni behöver något av detta:Ni kan även se alla våra bokningsalternativ här.

Säsonga i Alperna vintersäsongen 2024/2025

Sommaren närmar sig och skidsäsongen känns långt bort men om ni skulle vilja testa på att säsonga (det vill säga spendera en hel säsong på en skidort) i Alperna under vinter 2024/2025 kan det vara dags att börja fundera på detta redan nu. Merparten av alla skidfantaster har inte råd att spendera ett flertal månader i Alperna enbart levande på sina besparingar och lösningen är därför att jobba på plats och sedan åka skidor och snowboard när man har ledigt.
Kvinnlig skidåkare klädd i rosa

Kan ni tala tyska, italienska eller franska är det självfallet möjligt att söka jobb direkt på till exempel hotell, restauranger, barer eller på skidanläggningen på någon av era favoritskidorter, men även om ni inte talar något av dessa språk finns det en annan möjlighet - att jobba för en svensk skidresearrangör (det är dock en fördel även för dessa jobb om ni behärskar något av "alpspråken").

Alla de större skidresearrangörerna söker reseledare och diverse guider och för alla så krävs det att man genomgår kurser som anordnas av skidresearrangörerna själva, i regel mot en kostnad. Här nedan finner ni alla dessa jobb, samt lite andra jobb inom till exempel hotellsegmentet.

Reseledare hos STS Alpresor

Hos STS Alpresor kan du utbilda dig till reseledare och sedan söka jobb hos dem efter avklarad utbildning. Observera att det inte finns några garantier för att få jobb hos STS Alpresor som reseledare bara för att man har genomgått utbildningen, men chanserna är goda.

Att utbilda sig till reseledare hos STS Alpresor kostar 11 995 kronor. Utbildningen hålls i Bad Gastein och i priset för kursen ingår flyg, boende samt frukost och middag.

Ansök för att bli reseledare hos STS Alpresor

Lion Alpin söker skidguider och hotellpersonal

Skidresearrangören Lion Alpin ingår i SkiGroup-gruppen och via dem så söker ni jobb hos Lion Alpin under vintersäsongen. Hos Lion Alpin kan ni jobba både som skidguide/reseledare och på något av deras hotell. Observera att ni måste genomgå en kurs hos Lion Alpin för dessa jobb (hotellvärd exkluderat), om ni inte redan är utbildade förstås.

Alla SkiGroups utbildningar hålls i Österrike på någon av skidorterna de har resor till. Utbildningen för att jobba som hotellpersonal kostar 10 750 kronor (transport till och från Österrike ingår) och utbildningen till skidguide kostar 22 500 kronor (priset inkluderar transport från och till Österrike samt kost och logi). OBS! sista ansökan 31 juli 2024

Ni hittar jobben och via Lion Alpins kontaktsida

Destinationsguide hos Nortlander och Slopetrotter

Båda skidresearrangörerna Nortlander och Slopetrotter ingår i koncernen Skinetworks och de söker destinationsguider för kommande vinter. Om man får jobb hos Skinetworks så krävs det att man går en intensivkurs hos dem i slutet av november eller början av december mot en kostnad (oklart hur mycket dock).

Jobba som destinationsguide - NortlanderJobba som destinationsguide - Slopetrotter
OBS! Ansökan gäller för jobb hos Skinetworks och därför spelare det ingen roll om ni ansöker via Nortlander eller Slopetrotter.


Skidguide/reseledare hos Skilink

Även hos Skilink kan ni jobba som skidguide/reseledare på någon av deras skidorter i Alperna. Hos Skilink deltar man i en utbildning som sker i början av säsongen till "självkostnadspris". Får ni jobb hos Skilink ingår bland annat resa ner till Alperna, boende, liftkort och skidhyra i anställningspaketet.

Sök jobb hos Skilink

Guider och destinationschefer hos Slopestar

Precis om alla andra så söker Slopestar reseledare men hos dem kan ni även söka jobb som destinationschef och även högssäsongsguide. En högsäsongsguide jobbar inte hela vintern på skidorten utan bara under de veckor när det är som mest hektiskt, under veckorna 4 och 10. Alla guider måste genomgå Slopestars guidekurs som går av stapeln vecka 43 i Danmark samt ytterligare en vecka på plats i Alperna när säsongen drar igång (troligtvis finns det en kostnad för kursen men det framgår inte på deras hemsida).

Mer om jobben hos Slopestar hittar ni här

Diverse jobb hos franska UCPA

Hos franska UCPA kan ni hitta jobb som reseledare men även bussreseledare (för bussresor ner från Sverige) samt receptionistjobb. Observera att det krävs att man kan flytande franska för att jobba hos UCPA.

Se alla möjliga jobb hos UCPA

Andra jobb i Alperna vintersäsongen 2024/2025

Vill ni hellre hitta ett jobb själva och inte vara kopplade till en skidresearrangör kan vi tipsa om ski-jobs-co.uk. Här hittar ni diverse olika jobb inom primärt hotellbranschen och primärt på franska skidorter, men ni kan även hitta jobb som till exempel chafför, barnpassning och inom restaurangbranchsen.