Vilket sökalternativ passar mig?

Skidresor
skidresa är det som gäller och ni vet ungefär var och när ni vill åka. Bland våra skidresor kan ni filtrera och välja resor från alla Sveriges största skidresearrangörer.
Sök flyg & hotell
Skidort och datum är bestämt (ungefär i alla fall), och ni vill ha alla alternativ. Använd i så fall vår skidresesök. Ni får alla tillgängliga boende, flyg och skidresor i en och samma sökning.
Skidreseagenten
Ni är väldigt flexibla både vad gäller skidort och datum, ni vill bara hitta en så bra och prisvärd skidresa som möjligt. Skidreseagenten låter er välja upp till 5 skidorter och några olika datum och gör 100-tals sökningar åt er.
Lågpriskalendern
Skidresa ska det vara, datum och skidort är flexibelt, ni vill bara hitta en så bra deal som möjligt. Använd vår lågpriskalender för skidresor för en snabb överblick när de billigaste skidresorna finns tillgängliga.
Fler alternativ
Har ni bokat er skidresa? Då bör ni även fundera om ni behöver något av detta:Ni kan även se alla våra bokningsalternativ här.

Fem dagar kvar till Olympiska spelen 2014 i Sochi

Nu på fredag, den 7 februari kickar Olympiska vinterspelen 2014 igång! De tjugoandra olympiska vinterspelen håller igång i sexton dagar och avslutas därmed på söndagen den 23 februari.

Sochi ansökte om att få arrangera Olympiska vinterspelen 2014, och blev år 2006 utvald som en av tre finalkandidater av den Internationella olympiska kommittén (IOK). Sochi vann omröstningen mot Pyeongchang i Sydkorea efter att Salzburg i Österrike hade slagits ut redan i den första ronden. I juli 2007utsågs Sochi så småningom till arrangörsort. Detta innebar att staden fick såväl en skridsko- och bandybana som en ishall av högsta internationella klass.

Staden i södra Ryssland besöks av mer än 4 miljoner både ryska och utländska turister varje år, vilket gör staden vid Svarta havet invid Kaukasus till ett av regionens mest populära turistmål. Detta utgör även grundpelaren i Sochis ekonomi och näringsliv vilket medför att än fler hotellanläggningar just nu håller på att byggas.

Vintertid lockas många intresserade till Krasnaja Poljana, en skidort nordost om Sochi. Vid Olympiska vinterspelen 2014 kommer tävlingar i skidskytte, längdskidor, snowboard, alpint med mera att hållas där. Krasnaja Poljana bebyggdes även med en hoppbacke för backhoppning samt en förstklassig bob- och rodelbana. Den alpina anläggningen som ligger cirka 6 km från Krasnaja Poljana kallas Roza Chutor (Роза Хутор).

Det här kommer att bli Rysslands första gång som arrangör av olympiska vinterspelen. Drygt 335 miljarder kronor har så här långt investerats för att rusta upp Sochi till OS-standard. Att staden är värd för OS 2014 förväntas öka intresset kraftigt för Sochi som vintersportort, och så fortsätter man investera flera miljarder i nya hotell, konferenscentra och anläggningar i området. De Olympiska vinterspelen 2014 är därmed dyrast genom tiderna.