Vilket sökalternativ passar mig?

Skidresor
skidresa är det som gäller och ni vet ungefär var och när ni vill åka. Bland våra skidresor kan ni filtrera och välja resor från alla Sveriges största skidresearrangörer.
Lågpriskalendern
Skidresa ska det vara, datum och skidort är flexibelt, ni vill bara hitta en så bra deal som möjligt. Använd vår lågpriskalender för skidresor för en snabb överblick när de billigaste skidresorna finns tillgängliga.
Sök flyg & hotell
Skidort och datum är bestämt (ungefär i alla fall), och ni vill ha alla alternativ. Använd i så fall vår skidresesök. Ni får alla tillgängliga boende, flyg och skidresor i en och samma sökning.
Skidreseagenten
Ni är väldigt flexibla både vad gäller skidort och datum, ni vill bara hitta en så bra och prisvärd skidresa som möjligt. Skidreseagenten låter er välja upp till 5 skidorter och några olika datum och gör 100-tals sökningar åt er.
Fler alternativ
Har ni bokat er skidresa? Då bör ni även fundera om ni behöver något av detta:Ni kan även se alla våra bokningsalternativ här.

FAQ - vanliga frågor om Jackson Hole

Här finner ni några av de vanligaste frågorna, och svar på dessa, som folk brukar ha om Jackson Hole när det gäller till resan dit, skidåkningen, saker att göra, boende etc.

Hur tar jag mig till Jackson Hole enklast?

Om du inte bor i Wyoming eller i närheten och kan köra bil är det vanligaste sättet att ta sig till Jackson Hole med flyg. Jackson Hole har en egen flygplats, Jackson Hole Airport (IATA: JAC), som ligger i Grand Teton National Park, bara en kort bilresa från Jackson och skidorten.

Du kan flyga direkt från 12 olika större städer i USA vintertid (enligt 2023 års schema), ni kan hitta dem alla här. Så om du planerar att besöka Jackson Hole från Sverige eller någon annanstans i Europa är den enklaste vägen att flyga till exempelvis New York (Newark) eller Chicago (eller möjligtvis Atlanta), och sedan flyga direkt därifrån till Jackson Hole.

Hur fick Jackson Hole sitt namn?

Området fick namnet "Jackson's Hole" av pälsfångare, efter en bergsman vid namn David Jackson. Termen "hole" (hål) syftar på en dalgång mellan bergskedjor.

Kan jag åka till Jackson Hole med tåg?

Nej, det är inte möjligt då Jackson Hole inte har någon tågstation. Om du fortfarande är väldigt sugen på att åka dit med tåg kan du ta tåget till Salt Lake City, som faktiskt är den närmaste tågstationen trots att den ligger över 300 kilometer från Jackson Hole. Från Salt Lake City tar det nästan fem timmar med bil.

Vad är Corbet's Couloir i Jackson Hole?

Corbet's Couloir är en ikonisk och utmanande "ränna" på berget, som ofta anses vara en av de svåraste nedfarterna i världen.

Vad är den ikoniska kabinbanan Jackson Hole Aerial Tram?

Jackson Hole Aerial Tram är en kabinbana (linbana) tar både skidåkare och icke-åkare från basen till toppen av Rendezvous Mountain, där man kan njuta av en fantastisk panoramautsikt.

Var ligger Jackson Hole?

Jackson Hole ligger i den västra delen av den amerikanska delstaten Wyoming. Skidorten är känd för sin utmanande och branta terräng, dess ikoniska kabinbana Jackson Hole Aerial Tram och hisnande utsikt över Grand Tetons.

Är Jackson Hole en lämplig skidort för nybörjare?

Tja, även om orten har lite backar och terräng för nybörjare är den mer känd för sina utmanande åk. Jackson Hole är en plats dit normalt mer avancerade skidåkare väljer att åka på skidsemester.

Hur mycket betalar man för ett liftkort i Jackson Hole?

Ett liftkort i Jackson Hole kostar 255 USD (2718 kr) för en dag för en vuxen, för ungdomar 230 USD (2452 kr) och för barn 153 USD (1631 kr).