Sökalternativ

Hemsedal, Norge

Hemsedal säger sig vara "Skandinaviens alper" och man är nästan benägen att hålla med. Det är ett härligt område med fjäll, alpkänsla och fin fallhöjd. Säsongen sträcker sig från mitten av november till början av maj. Dess geografiska läge gör att snötillgången är god, så du kan tryggt åka hit och åka på natursnö. Naturligtvis finns snökanoner om det skulle behövas.

Precis som i Trysil är norrmännen i backarna förhållandevis få. Mer än 50 % av besökarna kommer från utlandet, vilket bidrar till "Alpernakänslan".

Hemsedal består av två skidområden: Hemsedal Skisenter och Solheisen Skisenter. Totalt finns 48 pister, varav 19 gröna, 12 blå, 9 röda och 8 svarta. Den längsta pisten är hela 6 kilometer. Det finns 22 liftar med hög kapacitet, så det brukar inte vara några köer. För dig som åker snowboard finns mycket att upptäcka! 2 half pipes och massor med hopp och rails.
Pistkarta Hemsedal Skisenter
Pistkarta Solheisen Skisenter

Boende i Hemsedal

Det finns över 6 000 bäddar i Hemsedal, från lyxiga stugor med bubbelpool och bastu till enkla campingstugor.

På Hemsedals hemsida finns massor med boendealternativ, från hotell till lyxiga fjällstugor. Allt från billiga hotell till lyxhotell. Skistar har även många stugor att välja mellan.

Resa till Hemsedal

Om du vill flyga är det bäst att flyga till Oslo Airport eller Torp/Sandefjord. Från Oslo Airport går direktbuss fredagar och söndagar. Det tar ca 4 timmar och kostar ca 450 norska kronor tur och retur.

Det går också att åka bil till Hemsedal. Från Stockholm är det ca 74 mil och från Göteborg 52. Hemsedal ligger 22 mil nordväst om Oslo. Tänk på att de norska fartkamerorna gör att man inte vill överskrida hastighetsbegränsningen, så räkna med att de dryga 74 milen tar upp mot 9 till 10 timmar.

Hotell & boende i Hemsedal

Hos oss hittar ni totalt 36 hotell, lägenheter och stugor/hus i Hemsedal.
25 boendealternativ
Pris/natt från: 511 kr
7 boendealternativ
Pris/natt från: 732 kr
4 boendealternativ
Pris/natt från: 1278 kr

Vi arrangerar skidresor till Hemsedal