Sökalternativ

Hemavan-Tärnaby, Sverige

Hemavan

Hemavan är en riktigt härlig fjällby med fjälltoppar i blickfånget vart du än vänder dig! Det är ett riktigt paradis för dig som vill vistas i fjällmiljö där snötillgången är bland det bästa i Sverige och du söker varierande åkning.

Hemavan passar allra bäst för dig som inte söker extrema utmaningar, eftersom de flesta backarna är gröna, blå eller röda. Det finns en del offpiståkning som kan nås från liftsystemet, men om du tar ett helikopterlyft finns givetvis riktigt spännande toppar att besöka.

Tärnaby

Tärnaby ligger precis bredvid Hemavan. Tärnaby är inte riktigt lika mycket "fjällmiljö" som Hemavan, men är mysigt även det. Till skillnad från Hemavan hittar du riktigt utmanade backar här. Många av Sveriges bästa åkare har åkt här och du hittar t ex Ingemarbacken och Anjabacken.

Aktiviteter i Hemavan och Tärnaby

I området runt Hemavan och Tärnaby finns det hur mycket aktiviteter som helst: hundspann, heliski, snöskotersafari eller varför inte en riktig barrunda på kvällen. Under högsäsong händer det mycket och det är drag för den partysugne.

Högfjällshotellet i Hemavan är ett naturligt val i Hemavan och i Tärnaby hittar du bland annat Tärnaby Fjällhotell och Åkerlundska gården.

Resa till Hemavan och Tärnaby

Ca 2 timmar med flyg från Stockholm eller bilresa. Det går även att resa hit med buss.

Hotell & boende i Hemavan-Tärnaby

Hos oss hittar ni totalt 7 hotell, lägenheter och stugor/hus i Hemavan-Tärnaby.
4 boendealternativ
Pris/natt från: 460 kr
1 boendealternativ
Pris/natt från: Okänt
2 boendealternativ
Pris/natt från: 795 kr

Vi arrangerar skidresor till Hemavan-Tärnaby